Nem is olyan hosszú ötven év...

2017. június 19.
Témakör: Közélet | Település: Egyházasfalu
Nem is olyan hosszú ötven év...

Hamar eltelt az ötven év szeretetben, harmóniában Németh Dénes és Németh Dénesné számára.

A kerek évforduló alkalmából meglepetés ünnep készült: minden kedves ismerős és rokon tudott mindent, csak az ünnepeltek nem. Gyermekeik szervezték szüleiknek a szép évforduló méltó ünneplését. A Németh-házaspár egy vasárnapi ebédmeghívásra indult... Aztán furcsállták, amikor fiuk bekanyarodott a falu határában lévő Keresztényi kápolnához. Ott már ceremóniához készülődött Pál atya. Csaknem hatvanan vettek részt a szentmisén. Könnyeikkel küszködtek az ünnepeltek, de boldogan mosolyogtak, szép szertartás volt. Meghatottan köszöntek el a résztvevőktől, megköszönték, hogy megtisztelték őket, az ünnepüket jelenlétükkel.
De e után jött a másik csavar: az autó ismét egy ismeretlen helyre indult. Egyházasfaluba, a Platán térre kanyarodott Némethékkel a kocsi, folytatódott a program. Polgármesteri köszöntőt hallhattak, majd a gyermekek szedték össze szüleik ötven éves történetét. Miután a főasztalnál helyet foglaltak az ünnepeltek, ajándékokat kaptak. A legfőbb a pápai áldás volt, valamint az 1700-évekre visszanyúló, csaknem hat méter hosszú családfa.
Szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy az önkormányzat terén tartották az eseményt, kívánok a jövőbe jó egészséget.

Sándor József polgármester

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2017. december 18. hétfő • Auguszta
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Püspöki áldás. Felszentelték a répceszentgyörgyi ravatalozót (képgaléria)
Szél Bernadett ombudsmanhoz fordul a csepregi aszfalton térdelős ovisok ügyébenTegnap számoltunk be arról a csepregi utca avatásról, amit vasárnap tartottak és, amin óvodások is részt vettek, nem is akárhogy.
Erzsébet-napi újborbemutatóA Farkas Sándor Egylet és a Csepregi Hegyközség és a Csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete Erzsébet-napi rendezvényre hívta november 18-án az érdeklődőket a Petőfi Sándor Művelődési-Sportház és Könyvtárba.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online