Másodszor volt traktoros nap Sopronhorpácson

2017. október 12. | Szerző: Zsoldosné H. Kati
Témakör: Közélet | Település: Sopronhorpács
Másodszor volt traktoros nap Sopronhorpácson

Traktorhangtól volt zajos szeptember 9-én Sopronhorpács. Másodjára rendezték meg ezt a programokkal teli napot a település futballpályáján és a mögötte elterülő szántóföldön.

Az esemény tavaly került először megrendezésre, bízva abban, hogy ezzel hagyományt teremthetnek. Az időjárás kedvezett a szervezőknek, hiszen a hajnali hűvös időt egy kellemes, a programhoz éppen megfelelő idő váltotta fel. Reggel 8 órakor kezdődött a felvonuló és versenyző járművek regisztrációja, majd 9 órakor elindult a konvoj, amely végigjárt majdnem minden utcát. A tavalyi traktorszámot sikerült megdönteni, hiszen idén több mint 60 járműtulajdonos kapott kedvet, hogy részese legyen ennek a látványos karavánnak. Sokan voltak kíváncsiak a menetre: az út mellett szinte sorfalat álltak a bámészkodók, akik boldogan integettek mindenkinek. 10 órakor elkezdődtek a versenyek, amelyben a traktorosok ügyességi, gyorsasági és erőhúzó versenyszámokban mérethették meg magukat és persze járműveiket.
A nap folyamán láthattunk veterán traktorokat is a felvonulók között, sőt akadt, amelyiket ki is lehetett próbálni. A legnagyobb élményt kicsiknek és nagyoknak egyaránt a két John Deere vezetése jelentette.
A versenyek alatt és után is lehetőség volt lángos, palacsinta, kolbász, virsli, pattogatott kukorica és számos édesség vásárlására. A kisebbek szórakoztatására ugrálóvár tornyosult az edzőpályán.
Délután, akik elég erősnek érezték magukat, benevezhettek a szkander bajnokságba: több korosztályból volt vállalkozó, aki megmérette magát. Fellépett a sopronhorpácsi mazsorett csoport is, majd a helyi gyermek és női röplabdacsapat mérkőzéseit tekinthették meg a látogatók.
Látványos bemutatót tartott a Fűrész Mánia csapata, akik különböző fűrészekkel szebbnél szebb szobrokat faragtak farönkökből. Az elkészült darabokból vásárolni is lehetett.
A traktoros nap a versenyek eredményhirdetésével zárult. A futballrajongók a rendezvény után a Sopronhorpács-Mészáros SE - Csapod SC bajnoki labdarúgó mérkőzésen szurkolhattak kedvencüknek.
Bízunk abban, hogy a rendezvény évről évre sikeresebb lesz, megteremtve ezzel egy remek hagyományt kis falunkban.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. november 21. csütörtök • Olivér
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Elszármazottak találkozója SzakonybanSzeptember 28-án első alkalommal rendezték meg a Szakonyból elszármazottak találkozóját. A település vezetősége és lakói nevében Farkas Gyula polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.
Családi nap a csepregi Répcevölgye Vadásztársaságnál2019. szeptember 29-én az éves taggyűlés után a hagyományokhoz híven ebben az évben is családi napot tartottak a Vadásztársaság tagjai. Erre az alkalomra a vadászok meghívják a feleségeket, gyerekeiket, unokákat, mintegy engesztelésként a sok lesen töltött óráért.
Nyugdíjasok köszöntéseAz előbbi szép gondolatokkal hívta és várta Nagygeresd Község Képviselő-testülete október 5-én településünk nyugdíjasait egy közös ünneplésre.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online