Játszóház Sajtoskálon

2018. szeptember 11. | Szerző: Kovács Vivien
Témakör: Közélet | Település: Sajtoskál

2018-ban sem maradhatott el a hagyományos játszóhét a sajtoskáli gyermekek számára.

Idén öt napon keresztül játszhattak közösen a falu, valamint a faluból elszármazott szülők gyermekei. A tábor a Csepregi Önkéntes Tűzoltóinak előadásával kezdődött, mely során rengeteg érdekességet árultak el munkájukról. A gyerekeknek lehetőségük volt felpróbálni az egyenruhákat, valamint beülhettek a tűzoltóautóba, viszont nekik mégis a „tűzoltás" tetszett a legjobban. A tűzoltóknak köszönhetően mindenki kipróbálhatta, milyen érzés egy kisebb méretű tömlővel tüzet oltani. A délután folyamán a Répcelaki Rendőrség is tartott egy kis bemutatót, majd csapatversenyek következtek. A gyümölcstálak elkészítése után kezdődtek a vicces sorversenyek, és kvízek, melyben minden csapat remekül szerepelt. A keddi napon kézműves foglalkozás várta a gyerekeket. A kultúrház udvarán színesebbnél színesebb pólókat és csapatzászlókat készíthettek. Kicsik-nagyok közösen batikoltak. Miután minden póló elkészült, megérkezett Simon Nagy Attila keramikus, aki röviden bemutatta mesterségét, majd közösen nekiálltak az agyag formázásának. A gyerekeken kívül a szülők is megpróbálták elsajátítani ezt a mesterséget. A szerdai napon a fürdőzés kapta a főszerepet. A gyerekek meglátogatták Bük-fürdőt. Természetesen itt sem maradhattak el a vetélkedők. „Ki bírja tovább a víz alatt?"; „Ki csúszik le hamarabb a csúszdáról?"; „Ki ugrik nagyobbat?" és ehhez hasonló feladatok vártak a gyerekekre. Mindenki nagyon élvezte a programokat, de sajnos az időjárás a gyerekeket sem kímélte, az esőnek köszönhetően a szerdai program már 4 órakor véget ért. Csütörtökön ismét tele volt a művelődési ház udvara gyerekekkel. Folyamatos sorversenyek, és kvízek vártak rájuk. Mint például; táncolás lufikkal a lábukon, mályva cukor evés gördeszkáról, számháború, mocsárjárás, különböző kvízek .. stb. Az időjárás ezen a napon sem volt túl kegyes, így mindenkinek hamar vissza kellett vonulnia a kultúrház udvarára. Miután mindenki visszaért nekilátottak a vacsorának, melyet közösen sütöttünk a művelődési ház udvarán. A pénteki nap a kirándulásról szólt. A Kalandvároshoz érve a gyerekek egy másodperc alatt a játékokon teremtek, és egész délelőtt megállás nélkül játszottak, kipróbálva mindent a Kalandváros egész területén. Miután mindenki kellően elfáradt, megebédeltek, majd egy rövid szabad program után megnéztek egy mozifilmet. Az öt nap alatt rengeteg pozitív élménnyel gazdagodtak a gyerekek, s mindenki önfeledten mulatott, Sajtoskál a gyerekek kacajától zengett. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki segített abban, hogy ez a fergeteges játszóhét létrejöhessen! Köszönjük minden támogatónak, valamint a szülőknek, akik nap, mint nap segítettek!

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. április 20. szombat • Tivadar, Odett
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ez történt TompaládonybanA tavalyi évhez hasonlóan a márciusi hosszú hétvégén került megrendezésre a várva-várt tavaszköszöntő rendezvény, ahol egyben megemlékeztünk az 1948-as forradalomról, nemzetünk újkori virágzásának legszebb időszakáról is.
Mécsesek a csepregi temetőben, ott is megemlékeztek az iskola névadójárólCsepregen a 2007-ben megnyílt új iskolát a helység jeles szülöttéről, dr. Csepregi Horváth Jánosról (1853–1945) nevezték el, akinek jelentős szerepe volt 1900 körül a hazai kisiparosok fogyasztási és értékesítési szövetkezetekbe tömörítésében; munkásságáért nemességet is nyert.
Farsang TömördönAz elmúlt évektől egy kicsit eltérő volt az idei farsang időszaka községünkben. Mindenki számára ismerős, hogy január 6-án kezdődik a mulatozás időszaka, nálunk a buszmegálló „álarcai” már jelezték, hogy idén hosszú lesz ez a vidámsággal bővelkedő idő.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online