II. Csepregi Palacsinta Fesztivál - Fergeteges koncertekkel palacsintáztak a csepregiek

2018. augusztus 21. | Szerző: Koszorú Mihály
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
II. Csepregi Palacsinta Fesztivál - Fergeteges koncertekkel palacsintáztak a csepregiek

Július 14-én nagy érdeklődés mellett zajlott az idei második Csepregi Palacsinta Fesztivál. A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indították útjára a megye sokszínű fesztiválfelhozatalát gyarapító rendezvényt, ahol idén is sok-sok ezer palacsinta fogyott, méltán kitettek magukért a Malomkertben versengő csapatok!

A rendezők felkérésének Bük, Csepreg, a Geroge Sorel Alapítvány, a Pakráci Magyarok Közössége, Söpte, az UTIRO Térségfejlesztő Egyesület, Vassurány és Vép csapata tett eleget és állított standot a települése vagy az általa képviselt szervezet nevében. Palacsintákból természetesen nem volt hiány, számtalan variációt kínáltak az érdeklődőnek, a szusis palacsintának keresztelt málnás-tejberizses mellett volt, spenótos-sonkás, harcsapaprikás, de a tudatos gondolkodás jegyében banános-nutellás is, ami laktóz- és gluténmentes alapanyagból készült. Emellett szinte magától értetődően százszámra tekerték a túrós, lekváros és kakaós palacsintákat is, ezek azok a házi ízek, amiket már mindannyian megszokhattunk.
A palacsintasütő verseny ünnepélyes megnyitóján Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, megyei kínálatban az egész évet lefedik a térségi fesztiválok, fontos, hogy a városépítő stratégia mellett a közösséget is építsék, ezt a célt hivatott képviselni Vlasich Krisztián polgármester is, mikor a Palacsinta Fesztivál terveit először papírra vetette.
A délután folyamán elsőként a Vocal Spirit Show Kórus növendékei töltötték meg zenével a rendezvénysátrat, majd a Mosoly Tánccsoport tagjai vették birtokba a színpadot. A nézőközönség figyelmét a Grimm Busz Színház társulatának előadása is lekötötte, a Hercules című vígjátékot lankadatlan figyelemmel követték végig kicsik és nagyok egyaránt.
Az elfogyasztott édességeket a Zsuzsi Fitness tagjainak segítésével lehetett lemozogni, negyedórás, intenzív edzésbemutatót tartottak a színpadon. Őket a Sárvári Senior Néptáncegyüttes tagjai követték, a hagyományos magyar kultúra kedvelőinek és tisztelőinek nagy örömére.
Az eredményhirdetésre már csordultig telt a színpad előtti tér is, mindenki kíváncsi volt arra, vajon ki viszi haza a Csepregi Palacsinta Fesztivál vándorkupáját.
A díjakat Vlasich Krisztián polgármester és Ágh Péter, országgyűlési képviselő adta át a nyertes csapatoknak. Az első helyezést a Söptei Palacsintaforgatók csapata érdemelte ki, a közönség is kitörő lelkesedéssel fogadta a hírt. Másodikként végeztek az UTIRO Térségfejlesztő Egyesület - Répcementi Borpince tagjai, a harmadik helyezettnek járó elismerést és ajándékcsomagokat, a horvátországi Pakrác település magyar közösségének tagjai vihették haza. Ők a város kiemelt vendégeiként érkeztek Josip Fa vezetésével a jeles eseményre, s két napot töltöttek a városvezetés meghívására Csepregen.
A legvidámabb csapat különdíjban részesült a Vasssurányi KacarÁszok, a legjobb vendéglátás különdíját a Csepregi Csalafinta Palacsinta, a legkülönlegesebb palacsinta különdíját a büki Mán megin' leragadt! fantázianevű formáció vehette át. A zsűri a legízletesebb palacsintának a Vépi Csintalanok alkotását ítélte meg, a legkreatívabb csapatnak járó különdíjat pedig a Söptei Palacsintaforgatóknak ítélték oda.
Lőke István mesterszakács vezetésével dolgozó testület a legszínesebb kínáló helynek járó különdíjat a George Sorel Alapítvány standjának és csapatának ítélte oda, a legbőségesebb kínáló hely különdíja pedig a Csepregi Csalafinta Palacsintát illette meg. A zsűri munkájában Bencsik Barbara, Enzsöl Gergely, Tóth Anna, Völler László és Végh György vett részt.
A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum felajánlásának köszönhetően a dobogós helyezettek fürdőbelépővel is gazdagodhattak, de a Nestlé Hungária Kft büki gyáregysége állateledelek felajánlásával is hozzájárult a rendezvény sikerességéhez.
Vas Megyei Önkormányzat különdíját, Gagyi Levente a megyei közgyűlés Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottságának elnöke adta át a Vassurányi KacarÁszok csapatának. A Nyugat Takarék Szövetkezet által felajánlott ajándékcsomagot Süle Tibor a csepregi fiók vezetője adta át a Söptei Palacsintaforgatók csapatának. A Csepregi Pékség felajánlását a George Sorel Alapítvány vehette át.
A kiváló hangulatot Jolly és Suzy fellépése alapozta meg, sokakat vonzott a sztárpáros a színpad előtti első sorokba. A Palacsinta Fesztivál sztárvendége idén az Ocho Macho volt, akik látványos fényvilággal is kiegészítették a páratlanul jól sikerült koncertszereplésüket. A közel másfélórás zenei varázslat végére tartogatták legismertebb számukat is, a Jó nekem című dalt, mely alatt a magasba emelt mobiltelefonok fénye mutatta meg igazán, milyen elképesztően sokan voltak kíváncsiak a zenekarra. A kilátogatók számára ezt követően sem ért véget a program, hajnalig bálozhattak az Unikum buli zenekarral, míg a büfében a sört csapolták és az üdítőket mérték addig tetőfokára hágott a hangulat.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. április 20. szombat • Tivadar, Odett
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ez történt TompaládonybanA tavalyi évhez hasonlóan a márciusi hosszú hétvégén került megrendezésre a várva-várt tavaszköszöntő rendezvény, ahol egyben megemlékeztünk az 1948-as forradalomról, nemzetünk újkori virágzásának legszebb időszakáról is.
Mécsesek a csepregi temetőben, ott is megemlékeztek az iskola névadójárólCsepregen a 2007-ben megnyílt új iskolát a helység jeles szülöttéről, dr. Csepregi Horváth Jánosról (1853–1945) nevezték el, akinek jelentős szerepe volt 1900 körül a hazai kisiparosok fogyasztási és értékesítési szövetkezetekbe tömörítésében; munkásságáért nemességet is nyert.
Farsang TömördönAz elmúlt évektől egy kicsit eltérő volt az idei farsang időszaka községünkben. Mindenki számára ismerős, hogy január 6-án kezdődik a mulatozás időszaka, nálunk a buszmegálló „álarcai” már jelezték, hogy idén hosszú lesz ez a vidámsággal bővelkedő idő.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online