Húsvéti rendezvény Nagygeresden.

2019. május 22. | Szerző: Németh Lajosné
Témakör: Közélet | Település: Nagygeresd
Húsvéti rendezvény Nagygeresden.

A tavaszi szünet beköszöntével, vidám, nyusziváró délutánra invitálta önkormányzatunk a gyerekeket és szüleiket. A Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer jóvoltából, ismét lehetőségünk nyílt egy olvasást népszerűsítő program megszervezésére, amely egyben egy játékos foglalkozás a gyerekeknek.

Wágner Dávid gyermek könyvtáros érkezett a segítségünkre, aki verses, dalos, hangszeres előadást tartott az érdeklődőknek. A kölcsönös ismerkedés után előkerültek olyan mesekönyvek, amelyek szereplőit a televízióból, vagy az internetről is ismerhetik a gyerekek. A felmutatott könyveket látva izgatottan kiabálták a gyerkőcök a felismert kedvencek nevét, mint Bogyó és Babóca vagy Thomas a gőzmozdony. A továbbiakban versek felolvasása következett, ami után a szövegben elhangzott állatok hangját és mozgását kellett utánozniuk. Később felbukkantak a hangszerek: csörgődob, rumbatök és a gitár. Dávid lehetőséget adott a gyerekeknek, hogy a gitárjátékát, a többi hangszerrel ütemesen kísérjék. A lurkók figyelmét folyamatosan lekötve, egyre több közös játékba vonta be őket. A végén már az összes gyerek önfeledten játszotta az ügyességi feladatokat, a 3 évestől a tizenkét évesig. Befejezésül ismét szerepet kapott a gitár, felnőtt és gyerek együtt énekelte és játszotta, többek között a fenti idézetben szereplő nyuszis dalt. Erre a délutánra interaktív játszóházzá alakult a faluházunk a jelenlévők nagy örömére. A foglalkozást követően egyre többször merült fel a kérdés, hogy vajon megjött-e már a nyuszi? Többször kitekintgettek a gyerekek az ablakon, hiszen tudták, hogy az előző két évben is a faluház udvarán rejtette el a tapsifüles a csomagokat. Természetesen most sem kellett csalódniuk, hiszen az önkormányzat jóvoltából, minden részt vevő gyermek megtalálta a neki szánt ajándékot. Olyan közvetlenre és hangulatosra sikeredett a délután, hogy a szülőkben felmerült az igény, hasonló rendszeres programokra.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. június 17. hétfő • Laura
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Höveji csipke ZsirárólA Kőrösi családban a hímzés szeretete anyáról lányára szállt. Így van ezzel dr. Tóthné Kőrösi Zsófia is, aki családjával Zsirán él.
Anyák Napja Sajtoskálon „Boldogan mutatom, hogy ő az én Anyám, Szeretet, hála jut eszembe e szó hallatán. Szeretet, melyet egy olyan nő iránt érzek, Ki ott van velem, ha jönnek nehézségek. Hála a sok jó cselekedetért, mit kaptam, A gyengéd törődés több, mint amit adtam.
Anyák napi ünnepség NemesládonybanMájus első vasárnapján az Édesanyákat ünnepeljük, hiszen ezen az ünnepen világszerte az anyaságról emlékezünk meg.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online