Gyalog és hintóval a csepregi szőlőhegyen

2017. július 6. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg

Pünkösd szombatján, vagyis pünkösd előtti szombaton hívták bortúrára a természetbe vágyókat a Csepregi Hegyközség borosgazdái, valamint a Csepregi Borbarát Hölgyek. Aznap 12 pince nyitott ki: finom boraik mellett borkorcsolyákkal és szíves vendéglátással várták a látogatókat.

Jöttek is az ország minden részéről, de határainkon túlról is az érdeklődők. Igyekeztek a szőlőhegyen keresztül-kasul minden hegyhátat bejárni, mert szinte minden hegyháton találtak nyitott pincét. Többen ismerősökkel, barátokkal, kisebb csapatokban látogatták sorra a vendégvárókat, ismerkedtek „a hegy levével", a helyi zamatokkal. Egyesek gyalog, mások lovashintóval közlekedtek. Nagyon szép napsütéses nyári időnk volt és ellepték a hegyet a szebbnél szebb virágok. Sokszor felcsendült a nóta: „Piros pünkösd napján imádkoztam érted
Piros pünkösd napján vártam visszatérted
Tele volt a határ nyíló vadvirággal..."
A megfáradt túrázókat idén is Szabó László várta pihenésre a Bene-kút melletti zártkertjében. Akinek kedve volt, ott jó szólózenére táncra is perdülhetett.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2017. szeptember 21. csütörtök • Máté
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Játszóház SajtibanMilyen egy tábor részesének lenni? Milyen a gyerekkel együtt játszani? Milyen vidáman tölteni az időt?
„Lócsinak lenni büszkeség” – A múlt ad erőt a jövő építéséreTérségünk egyik legtakarosabb, rózsákkal díszített falujában, Lócson, Szent István ünnepének elő napján tartották a hagyományos falunapot, melyet 23. alkalommal rendeztek meg.
Falunap és Sajtvásár SajtoskálonA 13-as egy megosztó szám. Vannak olyanok, akik szerencsésnek, de sokak szerencsétlen tartják. Sajtoskál községben szerencsésnek tekinthető ez a szám, hiszen immáron 13. alkalommal került megrendezésre a községben a Falunappal egybekötött Sajtfesztivál és vásár.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online