Gyalog és hintóval a csepregi szőlőhegyen

2017. július 6. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg

Pünkösd szombatján, vagyis pünkösd előtti szombaton hívták bortúrára a természetbe vágyókat a Csepregi Hegyközség borosgazdái, valamint a Csepregi Borbarát Hölgyek. Aznap 12 pince nyitott ki: finom boraik mellett borkorcsolyákkal és szíves vendéglátással várták a látogatókat.

Jöttek is az ország minden részéről, de határainkon túlról is az érdeklődők. Igyekeztek a szőlőhegyen keresztül-kasul minden hegyhátat bejárni, mert szinte minden hegyháton találtak nyitott pincét. Többen ismerősökkel, barátokkal, kisebb csapatokban látogatták sorra a vendégvárókat, ismerkedtek „a hegy levével", a helyi zamatokkal. Egyesek gyalog, mások lovashintóval közlekedtek. Nagyon szép napsütéses nyári időnk volt és ellepték a hegyet a szebbnél szebb virágok. Sokszor felcsendült a nóta: „Piros pünkösd napján imádkoztam érted
Piros pünkösd napján vártam visszatérted
Tele volt a határ nyíló vadvirággal..."
A megfáradt túrázókat idén is Szabó László várta pihenésre a Bene-kút melletti zártkertjében. Akinek kedve volt, ott jó szólózenére táncra is perdülhetett.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2018. április 20. péntek • Tivadar, Odett
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Húsvétvárás TömördönMárcius 24-én szombaton tartottuk húsvétváró kézműves foglalkozásunkat Tömördön. Kicsik és a nagyok jól érezték magukat.
Tavaszköszöntő TompaládonybanA hagyományokhoz híven idén is megrendezésre került tavaszváró rendezvényünk. Március 17-én, szombaton próbáltuk előcsalogatni a kikeletet, amit csak a színfalak mögött sikerült megvalósítani, hisz az időjárás ezen a napon, igazán zord arcát mutatta.
Köszöntötték a csepregi Borbarát HölgyeketA Nemzetközi Nőnap 1917 óta /Magyarországon 1948 óta/ állandósított dátuma március 8. Ezen a napon vagy ennek táján a férfiak köszöntik a nőket. Ez a szokás máig is él, sőt olyan közösségekben is gyakorolják, mint a csepregi Hegyközség és a csepregi Borbarát Hölgyek Egyesülete.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online