Forralt boros szilveszteri túra a csepregi szőlőhegyen

2018. február 14. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Forralt boros szilveszteri túra a csepregi szőlőhegyen

Aki már részt vett más évben ezen az alkalmon, az tudja mit jelent: sokféle ízesítésű bor íze a szánkban, kellemes gyalogtúra a dombokon, kikapcsolódás, baráti beszélgetések, ismerkedés, vidámság.

2017 végén a szilveszter előtt napon, december 30-án rendeztek túrát a természetbe vágyóknak a csepregi boros gazdák és a csepregi Borbarát Hölgyek. Az otthonülős karácsonyi ünnepek után jólesik a mozgás a szabadban, ezért sokan el szoktak jönni. De olyan sokan eddig még nem voltak, mint most. Külön öröm számunkra, hogy a helyiek is egyre többen érdeklődnek a program iránt.
Alig győzte a vendégeket ellátni a 14 pince, ahol forralt borral és borkorcsolyával várták az érkezőket. Benépesült a hegy, az emberek üvegbögrével a kezükben járták a hegyhátakat keresztül-kasul. Változatos ízekkel találkoztak, hiszen minden gazdának megvan a saját titkos forralt bor receptje. Az alap ízesítő a fahéj és a szegfűszeg, de azon túl ki ezt, ki azt tesz még hozzá, akár évente mást. Lukácsházi és kőszegi gazdák is megtisztelték rendezvényünket, sőt olyanok is, akik távolabb laknak, például Kecskeméten vagy másutt az Alföldön, a Mátra-alján, de ideiglenesen ezen a vidéken tartózkodtak, közeli városban vagy a büki fürdőn. Elviszik majd hírünket messze vidékre. Az évek óta ide visszajáró baráti társaságoknak (is!) tetszik az itteni szilveszteri túra hangulata. Estére a megfáradt túrázókat Szabó László fogadta zártkertjében tábortűz varázsával, melegével, jó zenével. Nagyon sokan táncra is perdültek. Így év végén, télidőben, korai sötétedéssel sajátos élményt nyújt a szőlőhegy, amit sokáig nem felejtünk el. A program végén boldog új évet kívánva búcsúztunk egymástól.
Én is ezzel búcsúzom:

Virradjon Rád szép nap,
Köszöntsön Rád jó év,
kedves hajlékodba
költözzön a jólét,
lelkedbe boldogság,
a szívedbe béke,
ezt kívánom Neked
a következő évre.

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában