Ez történt Tompaládonyban

2019. április 18.
Témakör: Közélet | Település: Tompaládony
Ez történt Tompaládonyban

A tavalyi évhez hasonlóan a márciusi hosszú hétvégén került megrendezésre a várva-várt tavaszköszöntő rendezvény, ahol egyben megemlékeztünk az 1948-as forradalomról, nemzetünk újkori virágzásának legszebb időszakáról is.

A délután folyamán településünk talpraesett gyermekei egyéni, ötletes jelmezekbe, valamint klasszikus szerepekbe, csoportos, tanulságos produkciókba egyaránt megmutatták magukat. A felnőtt korosztály elrepített minket a mindennapi, szociális problémáktól az oktatás nehézségein át egészen a jó hangulatú, minden gondot feledtető, felhőtlen operett világáig.
A sokszínű előadás után az est jó hangulatáról és a talpalávaló zenéről a Ballantines Zenekar gondoskodott, közben természetesen a tombolajegyek is elkeltek, s pihenésképpen a tombolatárgyak is megtalálták új gazdájukat.
Az idei év különleges mérföldkő volt a társulat életében, mivel fennállásának 15. évfordulóját ünnepelte a Tompaládonyi Fiatalok Társulata. Nincs születésnap torta nélkül, a polgármester gyertyával, tűzijátékkal díszített tortával köszöntötte a lelkes, agilis társulati tagokat. Örömmel mondható, hogy a több éve teltházas rendezvényen, az elmúlt 15 év alatt bizony sokan nemcsak nézőként vettek részt, hanem megmutatták tehetségüket, rátermettségüket a színpadon is.
A közönséget szórakoztató sok-sok műsorszám és azok koreográfiái mind az ötletességről, a kreativitásról, a fantáziadús alkotásról árulkodtak. Köszönet érte a gyermekeknek, a szüleiknek és mindenkinek, akik kitartóan és szorgalmasan együttműködtek egymással a közös célok érdekében. Az évről-évre összeállított műsor erőt, bátorságot és jókedvet ad mindenkinek.
„Ragyogj, élvezd ki a létet, legyél vidám, s tégy azzá másokat.
Gyújtogass gyertyát a szeretet tüzével, s csak tápláld a lángját."
H.H.R.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. november 23. szombat • Kelemen
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Igazi falusi esküvő MeszlenbenSzeptember 14-én a kora délutáni órákban lázasan gyülekeztek a falubeliek, és kíváncsian várták, hogy megjelenjen az ifjú pár, hiszen rég lehettek részesei egy igazi, ízig-vérig falusi esküvőnek.
Elszármazottak találkozója SzakonybanSzeptember 28-án első alkalommal rendezték meg a Szakonyból elszármazottak találkozóját. A település vezetősége és lakói nevében Farkas Gyula polgármester és Barcza Attila országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket.
Családi nap a csepregi Répcevölgye Vadásztársaságnál2019. szeptember 29-én az éves taggyűlés után a hagyományokhoz híven ebben az évben is családi napot tartottak a Vadásztársaság tagjai. Erre az alkalomra a vadászok meghívják a feleségeket, gyerekeiket, unokákat, mintegy engesztelésként a sok lesen töltött óráért.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online