Éves beszámoló a közmeghallgatáson.

2019. április 23. | Szerző: Németh Lajosné
Témakör: Közélet | Település: Nagygeresd
Éves beszámoló a közmeghallgatáson.

Nagygeresd Község Önkormányzata a hagyományokhoz híven, március 8.-ra hívta össze a falu lakóit, hogy tájékoztatást adjon a 2018-as év tevékenységeiről és ismertesse az idei évre vonatkozó terveket.

Az érdeklődők részletes beszámolót hallhattak a megvalósult beruházásokról, programokról. Szó esett az önkormányzat által nyújtott különféle támogatásokról. Polgármester úr kiemelte a szülőknek nyújtott nem csekély anyagi segítséget, valamint a karácsonyi vásárlási utalványt, amelyből minden háztartás részesült.
Felvázolta az elmúlt évtized legnagyobb beruházását, amelynek a kivitelezésére tavasszal kerül sor.
A pályázat útján elnyert pénz és az önerő, mintegy 15 millió forintos befektetést jelent településünk életében. Az elnyert összeg járdafelújításra lesz fordítva, amely során a régi, közel 30 éves aszfaltréteget eltávolítják, és helyette egy új burkolatot kap a felület. A falumegújítási program keretében, újabb pályázatok benyújtását tervezi a képviselő-testület. Községünk is bekerült a falusi családi otthonteremtési támogatás (CSOK) kedvezményezettjei közé, emellett az önkormányzat továbbra is támogatja a házastársi kapcsolatban élők első lakáshoz jutását. Polgármester úr beszámolt a rezsicsökkentés keretében kiutalt tűzifa és egyéb tüzelőanyag kiosztásáról. A hallgatóság elé terjesztette a 2019. évi rendezvénynaptárt, amelyben számos kisebb rendezvény mellett most is szerepel a július 27-én tartandó falunap és az augusztus 19-én megrendezésre kerülő fogathajtó verseny. A felszólalásokra és kérdésekre adott válaszokat követően, lezárult a falugyűlés hivatalos része. A továbbiakban a hölgyek méltatása, megajándékozása és megvendégelése következett. A méltató szavak kifejezték a női nem dicséretét, köszönetet és hálát tolmácsoltak. A megindító gondolatok után a jelenlévő hölgyek egy cserepes cikláment kaptak ajándékba. A felszolgált tortaszeletek elfogyasztását követően, a Szó-és Kép Színpad előadásában, Móricz Zsigmond fergeteges humorral átszőtt darabját láthatta a közönség. A dinnyék című komédia paraszti környezetben játszódik, a furfangot, a ravaszságot és a kapzsiságot helyezve előtérbe, ezért nagy sikert aratott a nézők körében. Polgármester úr szavait idézve: „Olyan módon szeretnénk emlékezetessé tenni ezt a napot a hölgyek számára, hogy mintegy érzelmi akkumulátor, a lehető leghosszabb ideig kitartson!" Reméljük így lesz!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. december 14. szombat • Szilárda
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Erzsébet-napi rendezvény újbor bemutatásával2019. november 23-án Csepregen a Petőfi Sándor Művelődési Sportház és Könyvtárban tartották az Erzsébet-napi rendezvényt.
Egyházasfalu év végi szeretetszeleteiAz emberes hónapok beköszöntével a közeledő év vége, az örömteli adventi várakozás mindannyiunkat egyfajta lelki számadásra készteti. Ezáltal még nyitottabbá válunk hagyományos ünnepeink megélésére is, melyek fontos, erőt adó szeretetszeletekként vannak jelen életünkben.
Idén is hintóval érkezett a Mikulás Csepregbe (+fotógaléria)
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online