Erzsébet napközis tábor Zsirán

2018. október 1. | Szerző: N. P. Kati
Témakör: Közélet | Település: Zsira
Erzsébet napközis tábor Zsirán

Idén 25 zsirai iskolás tölthetett egy hetet a helyben megrendezett napközis táborban, egy nyertes pályázatnak köszönhetően költségmentesen.

Ez a program amellett, hogy a résztvevők számára nagy élményt nyújtott, a szülőknek is segítség volt, hiszen egy hétig meg tudták oldani a gyerekek nyári elhelyezését. A tábori programok között a sok mozgás mellett helyet kaptak a kézműves foglalkozások, vetélkedők, a kirándulás. Szinte minden nap használtuk a kerékpárokat, kisebb túrákat szerveztünk a környéken. A számháború nagyon népszerű foglalatosság volt a gyerekek körében. Nagyon kreatívak voltak, s ez leginkább a kézműves foglalkozások alkalmával mutatkozott meg. Egy alkalommal Vértes Ildikó segítségével mézeskalácsot készítettek, aztán egy másik alkalommal makramézni tanultak, de készült fényképtartó is. Közösen sütöttünk lángost, készítettünk vattacukrot. A mozizáshoz kukoricát pattogtattunk. A csütörtöki napon ellátogattunk Gyöngyösfaluba, a Holdfény Ligetbe, ahol a gyerekek a kalandpark drótkötélpályáin próbálhatták ki bátorságukat. Kísérőnk ismertette a pálya helyes használatát, az eszközök megfelelő csatlakoztatását és a gyerekeknek be kellett mutatni azt is, hogy mennyire tudták elsajátítani a hallottakat, s csak ezután vehették birtokba a pályákat. Egy nagyon tartalmas és izgalmas napot töltöttünk el a kalandparkban, ahol a gyerekek kellemesen elfáradtak, de élményekkel telve tértek haza. A pénteki napon a táborlakók munkáiból kiállítást készítettünk, amit aztán a szülők megtekinthettek és persze haza is vihettek. A tábort szalonnasütéssel zártuk. Reméljük, hogy minden gyermek jól érezte magát, és ha lehetőségünk lesz rá, megrendezhetjük majd jövőre is, újra!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. augusztus 18. vasárnap • Ilona
hirdetés
Olvasnivaló a témában
19. alkalommal adott otthont a csepregi tűzoltóság 48 gyermek táboroztatásának, melyet július 8–12. között tartottak.
Szobor- és téravatásJúlius 6-án településünkön felavatták gróf Festetics Imre mellszobrát és átadták a róla elnevezett teret is.
Hatalmas tömeg várta a palacsintafesztivált CsepregenA harmadízben megrendezett Csepregi Palacsintafesztivál kibővült programokkal kínált egész napos gasztronómiai és kulturális felüdülést a Malomkertben július 13-án.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online