Erzsébet napközis tábor Zsirán

2018. október 1. | Szerző: N. P. Kati
Témakör: Közélet | Település: Zsira
Erzsébet napközis tábor Zsirán

Idén 25 zsirai iskolás tölthetett egy hetet a helyben megrendezett napközis táborban, egy nyertes pályázatnak köszönhetően költségmentesen.

Ez a program amellett, hogy a résztvevők számára nagy élményt nyújtott, a szülőknek is segítség volt, hiszen egy hétig meg tudták oldani a gyerekek nyári elhelyezését. A tábori programok között a sok mozgás mellett helyet kaptak a kézműves foglalkozások, vetélkedők, a kirándulás. Szinte minden nap használtuk a kerékpárokat, kisebb túrákat szerveztünk a környéken. A számháború nagyon népszerű foglalatosság volt a gyerekek körében. Nagyon kreatívak voltak, s ez leginkább a kézműves foglalkozások alkalmával mutatkozott meg. Egy alkalommal Vértes Ildikó segítségével mézeskalácsot készítettek, aztán egy másik alkalommal makramézni tanultak, de készült fényképtartó is. Közösen sütöttünk lángost, készítettünk vattacukrot. A mozizáshoz kukoricát pattogtattunk. A csütörtöki napon ellátogattunk Gyöngyösfaluba, a Holdfény Ligetbe, ahol a gyerekek a kalandpark drótkötélpályáin próbálhatták ki bátorságukat. Kísérőnk ismertette a pálya helyes használatát, az eszközök megfelelő csatlakoztatását és a gyerekeknek be kellett mutatni azt is, hogy mennyire tudták elsajátítani a hallottakat, s csak ezután vehették birtokba a pályákat. Egy nagyon tartalmas és izgalmas napot töltöttünk el a kalandparkban, ahol a gyerekek kellemesen elfáradtak, de élményekkel telve tértek haza. A pénteki napon a táborlakók munkáiból kiállítást készítettünk, amit aztán a szülők megtekinthettek és persze haza is vihettek. A tábort szalonnasütéssel zártuk. Reméljük, hogy minden gyermek jól érezte magát, és ha lehetőségünk lesz rá, megrendezhetjük majd jövőre is, újra!

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2019. június 17. hétfő • Laura
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Höveji csipke ZsirárólA Kőrösi családban a hímzés szeretete anyáról lányára szállt. Így van ezzel dr. Tóthné Kőrösi Zsófia is, aki családjával Zsirán él.
Anyák Napja Sajtoskálon „Boldogan mutatom, hogy ő az én Anyám, Szeretet, hála jut eszembe e szó hallatán. Szeretet, melyet egy olyan nő iránt érzek, Ki ott van velem, ha jönnek nehézségek. Hála a sok jó cselekedetért, mit kaptam, A gyengéd törődés több, mint amit adtam.
Anyák napi ünnepség NemesládonybanMájus első vasárnapján az Édesanyákat ünnepeljük, hiszen ezen az ünnepen világszerte az anyaságról emlékezünk meg.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online