Egyházasfalu év végi szeretetszeletei

2019. december 11. | Szerző: Major Izabella
Témakör: Közélet | Település: Egyházasfalu
Egyházasfalu év végi szeretetszeletei

Az emberes hónapok beköszöntével a közeledő év vége, az örömteli adventi várakozás mindannyiunkat egyfajta lelki számadásra készteti. Ezáltal még nyitottabbá válunk hagyományos ünnepeink megélésére is, melyek fontos, erőt adó szeretetszeletekként vannak jelen életünkben.

A sort idén is a segítő Szent Márton püspök tiszteletére megrendezett lámpás körmenet nyitotta meg. Ezt követően Önkormányzatunk látta vendégül nyugdíjasainkat az ugyancsak évente nagy-nagy szeretettel szervezett idősek napi rendezvényén, ahol a polgármesteri köszöntőben jóleső érzés volt hallani az elért eredményekről, s a jövőbeli tervekről, melyek a sikeres pályázatoknak köszönhetően is biztosítják kis falunk további fejlődését. Különösen a temetői felújítások, s a Platán téri közösségi hely téliesítése keltettek fel nagy érdeklődést. A nagyszerűen sikerült nyugdíjas-találkozó üde színfoltja volt ezúttal is az óvodások és iskolások kedves, szeretetteli műsora, majd a sztárvendégként érkező Soltész Rezső táncdalénekes közvetlen hangú, népszerű, ismert dallamokból összeállított fellépése, melyet derűs, a legendás magyar futballmúltat felidéző anekdotákkal is színesített. Emellett nagy gondot fordított a közönség megszólaltatására, hajdani szerenádos emlékeket felelevenítve. A műsoridejét önként, szeretettel meghosszabbító művészt hálás, nagy tapssal búcsúztatták nyugdíjasaink. Az éjfélig tartó jó hangulatú összejövetelről távozva köszönő szavakkal illették a polgármestert munkatársaival együtt, valamint a Freedom Cafe dolgozóit, akik figyelmes, kedves felszolgálással biztosították mindvégig az asztali örömöket.
Szeretetszeleteink további sora a Keresztényi énekkar szervezésében megtartott, ugyancsak hagyományos, a jótékony Szent Erzsébetre emlékező műsorával folytatódott a november 23-ai szentmise után. A megható, szívet-lelket az adventi várakozásra méltóan felkészítő, gyönyörű dallamok hallatán a padsorokban helyet foglaló hívek is átszellemülten énekelték a kórussal együtt mindannyiunk szívének leghőbb vágyát, miszerint: „Szeretet áradjon köztünk, szeretet gyúljon bennünk!"
A szeretet varázsolta belső fények és érzések hívták életre idén is adventi vásárunkat s a győri Nemzeti Színház művészeinek fellépésével szervezett hagyományos adventi koncertünket, ahová az utat a sorra felgyulladó falukalendárium fényei világítják meg.
Egyházasfalu év végi szeretetszeleteinek legjavát pedig majd a betlehemező gyermekek viszik házról házra. Addig is az átélt lélekemelő ünnepsorozat fényeiben megerősödött szívvel kívánunk egymásnak, s a Répcevidék minden kedves olvasójának, Istentől megáldott, szeretetgazdag, szép karácsonyt és új esztendőt!

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2020. január 17. péntek • Antal
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Simaság – Festetics Imre-emléknap és konferenciaSimaságon hatodik alkalommal rendeztek Festetics Imre-emléknapot és konferenciát. Ennek helyszíne a gróf bátyjáról, Festetics Györgyről elnevezett Művelődési Ház volt.
Forralt boros túrával búcsúztatták az Óévet CsepregenBor, friss levegő, mozgás, kikapcsolódás, baráti beszélgetések, vidámság
SIMASÁG: Nyugdíjas napA település képviselőtestülete november 30-ra hívta össze a faluban élő nyugdíjasokat, hogy találkozzanak és közösen eltölthessenek egy vidám, kötetlen szombat délutánt.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online