Csillogó szempárok a jubileumi Városi Gyermeknapon

2017. június 9.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
Csillogó szempárok a jubileumi Városi Gyermeknapon

Csepreg – Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén május 26-án pénteken rendezték meg a X. Városi Gyermeknapot a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület, Csepreg önkormányzata és számos együttműködő partner összefogásának köszönhetően.

Kegyes volt az időjárás a szervezőkhöz és a látogatókhoz: szikrázó napsütés fogadta a vendégeket. Igazi, önfeledt játékra és kikapcsolódásra alkalmas idő várta a gyermeknapra érkezőket. A rendezvény első fellépői a Csepregi Óvoda csoportjaiból kerültek ki, a legkisebbek műsora lenyűgözte a közönséget. Ugyanekkora tapssal jutalmazták a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola Kötélugró és Néptánc csoportját is. Utánuk pedig rögtön következett Csepreg Város Csillagvirág Mazsorett Csoportja: ők is nagyon színvonalas produkcióval készültek a gyermeknapra. A hivatalos megnyitón Vlasich Krisztián, a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Emlékeztetett a 2007-es kezdetekre, s arra az összefogásra, amelynek köszönhetően immáron 10. alkalommal rendezhették meg a gyermeknapot a városban élők nagy örömére.
Oláh Imre képviselő, az önkormányzat Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottságának tagja saját gyermekkorát idézte fel köszöntőjében. Visszaemlékezett arra, hogy akkor a játék ugyan még másról szólt, de valami ugyanaz maradt: a játék öröme. Azt kérte a jelenlévőktől, hogy töltsenek el együtt egy olyan napot, amely igazán összehozza a családokat.
A köszöntők után a Csepregi Aikido Dojo bemutatója következett az Ataru Taiko gyermekcsoport közreműködésével, majd Szép Bence bűvész érkezett A világ legügyetlenebb műsorával. A tombolasorsolás és a nyeremények szétosztása után érkezett a meglepetés: egy százszeletes tortával kedveskedtek a szervezők a gyermekeknek a jubileum alkalmával. A tortát a rendezvény szervezői és a gyermekek közösen vágták fel, mindenkinek jutott egy finom szelet. A tortakóstolás után a Miamanó Színház Miamanó Manóföldén című előadásával kedveskedett a jelenlévőknek.
A színpadi fellépők mellett természetesen az idén is voltak színes kísérőprogramok: népszerű volt az ugrálóvár és az óriáscsúszda, nagy sikere volt a póni lovaglásnak, az arcfestésnek és a csillámtetoválásnak is. Éhen nem maradt senki: bárki válogathatott a pattogatott kukorica, a vattacukor, a gumicukor, a nyalóka és a kürtőskalács között. Igazi feledhetetlen jubileumi gyermeknap volt az idei, amelyet a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Majthényi László is kiemelten támogatott.
További fotók a repcevidek.hu oldalon

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában