Az idős kor tisztelete

2018. december 21. | Szerző: Németh Lajosné
Témakör: Közélet | Település: Nagygeresd
Az idős kor tisztelete

Az Idősek Világnapja alkalmából, november első szombatján köszöntötte Németh Lajos polgármester úr a nagygeresdi nyugdíjasokat. Beszédében kiemelte a hosszú életút során szerzett bölcsesség fontosságát.

Kérte az időskorúakat, hogy most már elsősorban a saját maguk érdekét, saját igényeiket és kívánságaikat tartsák szem előtt. Úgy véli, itt az ideje annak, hogy oly módon éljenek, ahogyan megérdemlik: békében, egészségben, nyugalomban, családjuk körében. A méltató szavak után, Szabó Miklós plébános úr is kifejezte jókívánságait, a lelket erősítő gondolataival. A hivatalos részt követően oldódott a hangulat, mert a színpadot elfoglalták az óvodás és általános iskolás gyermekek. A kicsik az őszről szóló versekkel örvendeztették meg a közönséget, majd rövid jelenetek következtek. A nyugdíjasok tanúi lehettek a pékinas és a kéményseprő találkozásának, Sün Balázs szorult helyzetének, és két parasztember vicces párbeszédének. A műsoros összeállítás után következett az ínycsiklandozó ebéd, majd tálalásra kerültek a nagygeresdi asszonyok által felajánlott házi sütemények. A délután hátralevő részében, a Kenyeri Rábamenti Citerazenekar műsorát hallhatták és láthatták a vendégek. A közel húsz főből álló csoport köcsögdudással és énekkarral kibővítve érkezett. Sikerüket mutatja, hogy az egy órás előadásukat követően, többszöri ráadást kért a közönség. Távozásuk után, falatozással és kötetlen beszélgetéssel folytatódott a nap.
Az idei évben is egy igazán emlékezetes, és szép délutánt tölthettek együtt községünk idős lakói.
Németh Lajosné

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. augusztus 18. vasárnap • Ilona
hirdetés
Olvasnivaló a témában
19. alkalommal adott otthont a csepregi tűzoltóság 48 gyermek táboroztatásának, melyet július 8–12. között tartottak.
Szobor- és téravatásJúlius 6-án településünkön felavatták gróf Festetics Imre mellszobrát és átadták a róla elnevezett teret is.
Hatalmas tömeg várta a palacsintafesztivált CsepregenA harmadízben megrendezett Csepregi Palacsintafesztivál kibővült programokkal kínált egész napos gasztronómiai és kulturális felüdülést a Malomkertben július 13-án.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online