A polgármester meghívására Pozsonyban jártak

2017. május 30.
Témakör: Közélet | Település: Csepreg
A polgármester meghívására Pozsonyban jártak

Csepreg – Vlasich Krisztián polgármester szervezésében május 21-én, vasárnap lehetőségük adódott Csepreg Városáért elkötelezett polgároknak, hogy megnézzék Pozsony nevezetességeit és felfedezzék a koronázó királyi magyar várost.

Nem ez az első ilyen közösségépítő program, mely a polgármester kezdeményezésére jött létre. Első alkalommal Budapestre látogathattak el a helyiek, tavaly decemberben pedig Bécs nevezetességeit nézték meg, majd innen indultak tovább a híres adventi vásári forgatagba. Mivel az első két kirándulás nagyon népszerű volt, s jó hangulatban telt, így nem is volt kérdés, hogy megszervezik a harmadikat is. Szeretnének minden évben, minél több embert megszólítani ilyen csapat- és városépítő programokkal.
A lelkes csapat vasárnap reggel indult el Csepregről, a jókedvű társaságban hamar elröppentek a buszozással töltött órák. Pozsonyban egy kellemes sétával nyitották a napot, melynek során a híres négy saroktornyos várat nézték meg, mely a jó időjárásnak köszönhetően mindannyiuknak csodálatos látvánnyal szolgált. Ezt követően a vár alatt álló gótikus koronázó templomot tekintették meg, majd a rengeteg épített örökséget, templomokat, a város főterét, az óváros házát, a kormány székházát, a palotákat, valamint a nemzeti színház gyönyörű látványát csodálták meg közösen.
Természetesen szabadidő is maradt a rengeteg látványosság megtekintése mellett, így frissítő italok kortyolása közben pihenhettek a kirándulók. A szervezők úgy állították össze a csapat tagjait, hogy olyanoknak legyen lehetőségük az utazásra, akik még nem látták a szlovák fővárost. A kirándulók rengeteget beszélgettek és nevettek, sok közös fotó őrzi az együtt töltött nap emlékét.
A kirándulást jó hangulatú sörözéssel és közös vacsorával zárták, melyen a polgármester elárulta: már most elkezdte tervezni a következő kirándulást, mivel az ilyen programoknak nagy közösségépítő szerepük van, amelyre nagy szükség van a mai világban.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában