A gyerekeknek és a gyerekekért – Mesés, mozgalmas nap a bői főtéren

2017. július 13.
Témakör: Közélet | Település:
A gyerekeknek és a gyerekekért – Mesés, mozgalmas nap a bői főtéren

Gyerekzsibongástól, jókedvű felnőttek nevetésétől és beszélgetésétől harsonázott a főtér Bőben: júniusi gyermeknapot ünnepeltünk.

Ha kicsit megkésve is, de elengedhetetlennek tartottuk a gyermeknap megtartását, hiszen a gyerekek által él tovább nemzetünk, ők viszik tovább a hagyományokat, szokásokat. Ez a nap a gyermekekről szólt, és mégis csak különösebb, mint a többi, még akkor is, ha mi szülők mindennap a gyermekeink körül szeretettel forgunk. Ezen a napon még inkább igyekszünk velük több időt kellemesen eltölteni, még melegebben körül ölelni őket. Kedvükbe járunk, az „együtt" melegségben eltöltött idő bizony sokat számít, sokat jelent lelkileg a gyermekeinknek. Gyújtsuk a gyermekeink szívét „szeretet lángra", és ne csak gyereknapon, hanem mindennap, mert a gyermekeinken keresztül Isten, a Mindenen túli Fény érint meg bennünket, s ami összeköt mindnyájunkat. Igyekeztünk ezt a napot „örömünneppé" varázsolni gyermekeink számára, a folyamatos programokkal: vendégünk volt Németh Istvánné Baksa Eszter, mesemondó, a Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer jóvoltából. Eszti néni meséit egy akadályverseny követte, majd a büki Inci-Finci Gyerekfoglalkoztató előadásában, a gyerekek interaktívan bohókázhattak Nevesincs kapitánnyal, majd zumbázhattak a kedves jelenlévők Edussal. A sok mozgást követően pedig közösen fogyasztottuk el a helyszínen készült vacsorát: gulyásleves volt a menü. A programok ideje alatt légvárazhattak a gyerekek, csillámtetoválást készíthettetek, pattogatott kukoricát, vattacukrot fogyaszthattak, a büféről pedig a helyi Dan Borozó gondoskodott. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hozzájárult a rendezvény sikeréhez: Bő község polgármestere, Hajós Attila, a bükiCsaládsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a bői Kemencés Falusi Vendégasztal, a Napos Mező Pékség, a Bői Általános Iskola tanárai és Berzsenyi Dániel könyvtár mind-mind hozzátettek a mozgalmas gyereknaphoz.


Jákó Melinda (IKSZT munkatárs) Bő

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
Kiemelt cikkek a témában
2017. szeptember 21. csütörtök • Máté
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Játszóház SajtibanMilyen egy tábor részesének lenni? Milyen a gyerekkel együtt játszani? Milyen vidáman tölteni az időt?
„Lócsinak lenni büszkeség” – A múlt ad erőt a jövő építéséreTérségünk egyik legtakarosabb, rózsákkal díszített falujában, Lócson, Szent István ünnepének elő napján tartották a hagyományos falunapot, melyet 23. alkalommal rendeztek meg.
Falunap és Sajtvásár SajtoskálonA 13-as egy megosztó szám. Vannak olyanok, akik szerencsésnek, de sokak szerencsétlen tartják. Sajtoskál községben szerencsésnek tekinthető ez a szám, hiszen immáron 13. alkalommal került megrendezésre a községben a Falunappal egybekötött Sajtfesztivál és vásár.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online