A felnőtté válás kis szalagja

2018. március 13. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Iskola | Település: Bük

A büki szakközépiskola végzős pincér és szakács tanulói február 1-jén kapták meg ünnepélyes keretek között az iskolai tanulmányaik befejezését jelző kis szalagot.

A művelődési házban megjelent vendégeket - tanárokat, szülőket, rokonokat, barátokat - Hárominé Orbán Erika köszöntötte. Meleg szavakkal fordult a végzősök felé, jelezve számukra, milyen fontos mérföldkő ez az ünnep az életükben. Pócza Csaba igazgató ünnepi gondolataiban a szalagavatók hagyományát említette és a kis szalag jelzés értékét fejtette ki. Kiknek szól a jelzés? A szalag büszke viselőinek jelzi, itt az utolsó hajrá ideje, készülni kell a vizsgákra. Szól a jelzés a szülőknek: felnőtt a gyermekük, akit el kell engedniük, hogy saját lábára álljon. A külvilág felé is jelzi ez a kicsike jelkép, hogy viselője középiskolás évei vége felé jár. A bensőséges ünnepen jókívánságát fejezte ki az igazgató az ünnepeltek felé. „Legyetek boldogok!" - hiszen boldog az, akinek van szerető családja, vannak barátai, van versenyképes tudása. A szülőknek megköszönte támogató együttműködését és nekik azt kívánta, hogy jó egészségben örüljenek sokáig gyerekeik sikereinek. Az ünnepi köszöntőt a szalagtűzés felemelő percei követték. A diákok köszönetképpen szalagot tűztek osztályfőnöküknek, Kadarkuti Juditnak, igazgatóiknak, szakoktatóiknak. A végzősök nevében Orbán Gábor idézte fel az elmúlt két és fél év legemlékezetesebb eseményeit. Az ünnepi perceket a vidámság váltotta fel. A felvillanó képek a kisgyermekből felnőtté vált fiatalokat mutatták be. A diákok álmaik megvalósítását jelenítették meg a színpadon - amikor képzeletbeli éttermükben megjelennek az orosz balett-táncosok, a tiroli táncosok, majd a magyar csárdában húzták a nótájukat. Nagy tetszést arattak műsorukkal, amelynek végén köszönetképpen közösen elénekelték közös dalukat - Neked írom a dalt, neked énekelek!

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2018. március 22. csütörtök • Beáta
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Új hangtechnika az általános iskolában Korszerűsítették a hangtechnikát a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.
Egészségnevelési témahetek a büki iskolábanNapjaink egyik legalapvetőbb társadalmi problémája az életminőség romlása, valamint az indokolatlan halálozások számának rohamos növekedése.
Pályaorientációs Nap CsepregenCsepregen a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapművészeti Iskola tegnap rendezte meg Pályaorientációs Napját, amelyet a 20172018-as tanév rendjéről szóló rendelet, tanítás nélküli munkanapként jelölt meg.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online