Ígéretes zenei tehetségek

2017. augusztus 7. | Szerző: Major Izabella
Témakör: Interjú | Település: Egyházasfalu

Az idei egyházasfalui majálison is nagy sikerrel szereplő Blending zenekar alapítótagjától, Derdák Ádámtól szeretnék bővebb információt kérni a zenekar történetéről és jövőbeli terveikről.

- Mikor és hogyan alakult a zenekar?
A zenekar ötlete 2014 kora őszén fogant meg. Ekkor rajzolódott ki nagyjából, hogy mégis milyen stílusú zenét szeretnénk játszani. Az első hónapokban Andrással közösen kezdtünk dalkezdeményeket gyártani. Ő az az ember, akinél ötlethiány sosem jelentkezik. Ő a zenei ész, aki kijavítja az amatőr hibáinkat.
2015-ben már néhány próbatermi koncertet is adtunk ismerősöknek/barátoknak, vagy aki éppen betévedt.
2016-ban vált teljessé a csapat Martin (dob) érkezésével. Mivel színpadképesek lettünk, ebben az évben már a próbatermen kívül is volt néhány fellépésünk.
Martin nem tudja folytatni velünk a zenélést egyéb okok miatt, így jelenleg dobost keresünk.
- Dobos híján, milyen a felállás most?
A zenekar változó tagú. Jelenlegi felállás: Derdák Ádám - basszusgitár/ének, Kakas András - gitár/vokál, Nagy Balázs - gitár.
- Milyen stílusú zenét játszotok?
Talán erre a legnehezebb válaszolni. Egyértelműen rock irányzaton mozgunk, azonban nem tudnék egységes stílust mondani. Zenéinkben felváltva mozognak a különböző stílusjegyek a punktól egészen a „black metálig". Én személy szerint a „blend rock" kifejezést szeretem használni, ami valami olyasmit jelent, hogy „kevert rock". Ezért zenekarunk neve is innen ered.
- Milyen jövőbeli terveitek vannak?
Elsőként szeretnénk felvenni 3-4 dalt stúdió minőségben, bár az sem lenne baj, ha egy egész albumnyit sikerülne. Aztán ha ez elkészül, akkor megutaztatnánk kicsit. A még távolabbi tervek pedig egy olyan szint elérése, ahol már egy egész évre levetítve biztos fellépéseink lennének, ahol a leendő közönségünkkel tudunk együtt bulizni.

- Hol vagytok elérhetőek, hogyan lehet kapcsolatot tartani veletek?
A zenekar facebookon elérhető, bárki bátran kereshet minket. Youtube-on jelenleg még csak 1 demó hallgatható „Remete" címmel, azonban a közeljövőben fel tudunk tölteni még jó pár dalt már stúdió minőségben.

A nyilatkozatot köszönve szívből gratulálok a sikeres kezdő lépésekhez s örömmel várjuk a hasonló folytatást!

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. július 23. kedd • Lenke
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Zsiráról Abu-DzabibaVilágversenyen részt venni csodálatos érzés, hát még ha ez a verseny Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emírség fővárosában van.
Kiszsidány, a „beavatós” faluCsepregtől 6, Kőszegtől 10 kilométerre, erdős dombok között fekszik forrásáról, rhododendron kertjéről és hagyományairól nevezetes Kiszsidány. Bánó Zoltánnal, a község polgármesterével beszélgettem:
Templomfelújítás, zöldítés GyalókánGyalóka, Győr-Moson-Sopron megye legkisebb települései közé tartozik, legalábbis ami a 2012-es népsűrűségi adatokat illeti. Ennek ellenére igyekszik fejlődni, haladni a korral, miközben tisztelettel tekint az 1300-as évekig visszanyúló történelmére.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online