Naperőmű épül Undon és Pusztacsaládon

2019. május 31. | Szerző: yde
Témakör: Gazdaság | Település: Und
Naperőmű épül Undon és Pusztacsaládon

Mindkét település elsődleges feladatának tekinti a falvak modernizálását, annak érdekében, hogy megtartsák a helyi közösségeket és közelebb hozzák a településeiket a szomszédos városokhoz.

Ennek a stratégiának képezi részét a megújuló energiák piaca irányába történő nyitás. Und és a közelében fekvő Pusztacsalád önkormányzata 2-2 darab egyenként 0,572 MW teljesítményű naperőmű telepítéséről döntött, melynek beruházásával és működtetésével a Pannon Green Power Kft-t bízták meg. A 40 éves élettartamú energia parkok beruházásnak finanszírozását teljes mértékben piaci forrásból biztosítják és egy bérleti, illetve üzemeltetési szerződés keretén belül működnek együtt a településekkel. A 40 évre szóló szerződés részeként a helyi erőforrásokat is bevonják a kivitelezésbe, a karbantartásba, a szaktudást nem igénylő tevékenységekbe és természetesen ezt is környezetbarát módon. Ennek köszönhetően a legkorszerűbb energiatermelésnek helyet adó terület karbantartását esetenként birkákkal végzik majd: velük legeltetik majd le a füvet a napelemek alatt. A két erőmű által termelt áram évente településenként közel 700 család energiafogyasztását biztosítja majd, tervezhetően 2020 nyarától. Undon és Pusztacsaládon a Modern Városok és Magyar Falu Program kormánybiztosa Gyopáros Alpár, Barcza Attila országgyűlési képviselő, Csapó Gábor (Pusztacsalád) és Pintér Tamás (Und) polgármesterek a cég vezetésének kíséretében egy időkapszulát helyeztek el az erőmű jövőbeli helyén, a jövő nemzedékének szánt iránymutatással, hogyan és miként óvhatják meg környezetüket és mindezt hatékonyan, gazdasági célokat is szem előtt tartva.

A kép illusztráció

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2020. január 18. szombat • Piroska
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Nyílt nap az Uniriv Kft-benNovember közepén, péntek este 17-20 óra között megnyitotta kapuit a látogatók előtt a csepregi Uniriv Ipari és Kereskedelmi Kft. A kisvárosból és környékéről szép számú érdeklődő jött folyamatosan Csepreg legjelentősebb üzemének meglátogatására.
Bük város és Bükfürdő Thermal & Spa – A 2019-es turisztikai nyári szezon érékeléseSzeptember 26-án délelőtt sajtótájékoztató keretein belül értékelte a 2019-es turisztikai főszezont Bük Város Önkormányzatának képviseletében Németh Violetta, a Pénzügyi, Turisztikai és Városfejlesztési Bizottság elnöke, valamint Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt.
A Bükfürdő Thermal & Spa® Medical Wellness átadásaA Büki Gyógyfürdő Zrt. most befejezett projektje a régi fürdőgyógyászat alapjain éledt újjá egy nettó 650 millió forintos beruházás keretében. A felújítás során az épület kívül-belül egyaránt megújult, a tavalyi évben átadott új főbejárattal együtt minden részletéből a minőség sugárzik.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online