20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyár

2018. szeptember 15. | Szerző: yde
Témakör: Gazdaság | Település: Bük
20. születésnapját ünnepelte a büki Nestlé Purina gyár

Nyílt nap keretében ünnepelték meg a büki Nestlé Purina gyár huszadik születésnapját. A Nestlé által 1998-ban megvásárolt üzem a régió egyik legfontosabb gyártási központja, ahol naponta több millió adag állateledel készül, és több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába.

A kerek évfordulón a gyár leköszönő igazgatójának ünnepélyes búcsúztatására is sor került.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés képviselője és Dr. Németh Sándor Bük polgármestere is részt vett azon az ünnepségen, amelyet a Nestlé Purina gyár fennállásának 20. évfordulója alkalmából rendeztek. A szeptember 15-i születésnapi ünnepség egyben nyílt nap is volt, amelynek keretében bárki betekintést nyerhetett a Nestlé állateledel-gyártásának keletközép-európai központjának működésébe.

Az elmúlt 20 évben jelentős beruházásokat valósított meg a Nestlé Bükön, csak az utóbbi 7 évben több mint 43 milliárd forintot fektetett be a cég. A beruházások kizárólag saját forrásból, EU-s vagy hazai támogatás felhasználása nélkül valósultak meg. A világszínvonalú üzemben jelenleg 40 robot teljesít szolgálatot. A 2017-ben átadott, 20 milliárd forintos beruházás keretében megvalósított új gyáregység világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazva teljes mértékben automatizált.

Az utóbbi évek fejlesztéseivel a Nestlé tovább erősítette magyarországi pozícióját, jelenleg a legnagyobb svájci befektető és munkáltató az országban: a budapesti központban és a három vidéki gyárban (Bük, Szerencs, Diósgyőr) összesen 2400 főt foglalkoztat.

Az ünnepségen Kai Herzke, a gyár leköszönő igazgatója elmondta: „Amikor a vállalat megvásárolta az üzemet, mindössze kétszáz ember dolgozott ott. A Nestlé Purina gyár jelenleg 920 főt foglalkoztat Bükön, a beruházásoknak köszönhetően pedig az elmúlt 10 évben megháromszorozódott a dolgozók száma. Boldog és büszke vagyok, hogy részese lehettem annak a folyamatnak, amely során egy európai szinten is fontos gyártóközpontot hoztunk létre egy kisebb méretű üzemből. Kollégáimnak és utódomnak is sok sikert kívánok a folytatáshoz!"

Majtényi László, a Vas Megyei Közgyűlés képviseletében oklevelet adott át Kai Herzkének, a térség fejlődéséért tett erőfeszítéseinek elismerésül.

A búcsúzó vezető a stafétát a gyár új igazgatójának, Arthur van Raalténak adja át. A menedzser a kanadai London 401 gyárból érkezik Magyarországra.

Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere elmondta: „Bük életében nagyon fontos szereplő a Nestlé Purina gyára, számos helyi család megélhetését biztosítja, az üzem által fizetett adók pedig jelentősen hozzájárulnak a település fejlődéséhez. Gratulálok mindazoknak, akik részesei voltak ez elmúlt 20 év sikertörténetének és bízom benne, hogy Bük és a Nestlé Purina együtt fejlődik a jövőben is."

yde

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. május 24. péntek • Eszter
hirdetés
Olvasnivaló a témában
10 év képekben - Tisztújító közgyűlés és jubileumi fotókiállítás Bükfürdőn Május 6-án tartotta éves közgyűlését az idén 10 éves évfordulóját ünneplő Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület. Az ünnepi rendezvényen beszámoltak az egyesület előző évi tevékenységéről és pénzügyi helyzetéről, valamint az idei terveikről is, továbbá megválasztották az egyesület új FEB és elnökségi tisztségviselőit is.
Idén is a tőle megszokott színvonalat hozta BükfürdőA Bükfürdő Thermal & Spa a tavalyi évhez hasonlóan 2018-ban is elnyerte a Magyar Brands díjat, idén azonban már két kategóriában. A Kiváló Fogyasztói Márka mellett sikeresen pályázott a Kiváló Munkáltatói Márka kategóriában is, melynek díjátadó ünnepségét tartották 2018.
Új vezető a büki Nestlé élénÖrvendetes, hogy az elmúlt években folyamatosan fejlődik a Nestlé Bükön, mellyel számos helyi és környéken élő polgár megélhetését biztosítják. Milyen célokkal, tervekkel vette át az igazgatói széket, várhatóak -e további bővítések?
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online