20 milliárd forint értékben bővítette büki gyárát a Nestlé

2018. január 5. | Szerző: yde
Témakör: Gazdaság | Település: Bük
20 milliárd forint értékben bővítette büki gyárát a Nestlé

A Nestlé magyarországi történetének eddigi legnagyobb beruházását valósította meg: 20 milliárd forint értékben bővítette büki gyárát. A legújabb, 5000 négyzetméteres gyártócsarnokot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át.

Tovább erősíti pozícióját Magyarországon a legnagyobb svájci befektetőként és munkáltatóként jelen lévő Nestlé Hungária Kft. A teljes mértékben automatizált új, büki gyáregység világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazva, kitűnő minőségű hazai mezőgazdasági alapanyagokat dolgoz fel, és naponta több mint 1 millió termék gyártására képes. Az új gyártócsarnokban a mostani beruházással két új töltő- és csomagolósor valósul meg. Az átadón a nemzetgazdasági miniszter elmondta: a most megnyíló gyáregység számos szinten előrelépést jelent, hiszen tovább erősíti Svájc és Magyarország gazdasági kapcsolatait, stabilitást és újabb lehetőségeket jelent a vállalat csaknem 2000 hazai beszállítója számára, valamint Vas megye fejlődésében is nagy szerepe van.
A fejlődés lehetőségét Kai Herzke, a Nestlé Purina büki gyárának igazgatója is kiemelte: az elmúlt 10 évben a Nestlé cégcsoport több mint 900 000 tonna gabonát vásárolt fel a magyar gazdáktól. A büki gyártásban felhasznált mezőgazdasági alapanyagok 60 százalékban hazai forrásból származnak, ez évente összesen több mint 78 000 tonnát jelent. A gyárigazgató hozzátette, a siker másik összetevője az elkötelezett csapat, segítségükkel a büki gyár tudásközpontként tudta meghatározni magát a Nestlé-üzemek között. A büki beruházásoknak köszönhetően az elmúlt 10 évben megháromszorozódott a Vas megyei településen foglalkoztatott Nestlé munkavállalók száma.
Az itt gyártott magas minőségű termékeket, amellett, hogy Magyarországon értékesítik, és a világ több mint 40 országába exportálják - húzta alá a külföldi piacok jelentőségét Bernard Meunier, a Nestlé Purina PetCare európai, közel-keleti és észak-afrikai vezérigazgatója.
A Nestlé a legnagyobb itthoni svájci foglalkoztató: összesen 2400 munkatárs dolgozik a budapesti központban, valamint a büki, a diósgyőri és a szerencsi gyárban.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2020. január 26. vasárnap • Vanda
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Nyílt nap az Uniriv Kft-benNovember közepén, péntek este 17-20 óra között megnyitotta kapuit a látogatók előtt a csepregi Uniriv Ipari és Kereskedelmi Kft. A kisvárosból és környékéről szép számú érdeklődő jött folyamatosan Csepreg legjelentősebb üzemének meglátogatására.
Bük város és Bükfürdő Thermal & Spa – A 2019-es turisztikai nyári szezon érékeléseSzeptember 26-án délelőtt sajtótájékoztató keretein belül értékelte a 2019-es turisztikai főszezont Bük Város Önkormányzatának képviseletében Németh Violetta, a Pénzügyi, Turisztikai és Városfejlesztési Bizottság elnöke, valamint Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt.
A Bükfürdő Thermal & Spa® Medical Wellness átadásaA Büki Gyógyfürdő Zrt. most befejezett projektje a régi fürdőgyógyászat alapjain éledt újjá egy nettó 650 millió forintos beruházás keretében. A felújítás során az épület kívül-belül egyaránt megújult, a tavalyi évben átadott új főbejárattal együtt minden részletéből a minőség sugárzik.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online