Falunap és játszótérátadás Tormásligeten

2019. augusztus 23. | Szerző: SB
Témakör: Falunap | Település: Tormásliget
Falunap és játszótérátadás Tormásligeten

Július 20-án tartották a hagyományos falunapot Tormásligeten, mely meglepetéssel is szolgált az idei rendezvényen a helyi lakosoknak. Mester Árpád 1993 óta tagja az önkormányzatnak, és 1998-tól a falu polgármestere.

Erre az időre tehető a falunapok kezdete is. Az idei falunap volt az első, hogy 21 év után a megyei közgyűlésről is érkezet vendég a településre, Majtényi László elnök személyében. Beszédében hangsúlyozta, hogy a falunapok egyre inkább átveszik a települések búcsúit. Pedig régebben több napig is eltartott ezek megünneplése. Az ilyen rendezvényeknek fontos szerepe van a közösségek életében. Mivel az emberek életvitele, munkája megváltozott, így a falunapok azok az összejövetelek, ahol a település apraja-nagyja együtt szórakozik. A műsorok kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy olyan fellépők szórakoztassák a falu lakóit, akik még nem jártak a településen. A délelőtti focimérkőzések után így a Répce Party Country zenekar nyitotta meg a délutánt a szabadtéri színpadon. Ezután volt Zumba Edinával, a helyi óvodások műsora, Pintér Anikó és Hujber Ferenc műsora, majd őket követte a Sok-Szín-Pad előadása. Berentei Péter táncdalénekes slágerei zárták a kulturális programot. A falu kis lakói sem maradtak meglepetés nélkül. Az önkormányzat játszóteret alakított ki saját erőből, pályázati forrás felhasználása nélkül. Hiába volt ugrálóvár, minden gyermek inkább az új játékokat próbálta ki. Nemsokára a kerítés is a helyére kerül, hogy még biztonságosabban élvezhesse a játékot a falu aprónépe. A meglepetések sora azonban ezzel nem ér még véget a település polgármestere és lakói számára, ugyanis ekkor értesültek a jó hírről, hogy Tormásliget elnyerte az orvosi rendelői műszerek vásárlására benyújtott 1,4 millió forintos pályázatot. Az önkormányzat további pályázatok beadását tervezi.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. szeptember 22. vasárnap • Móric
hirdetés
Olvasnivaló a témában
25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásárIdén is eljött augusztus első vasárnapja, amely ismét Sajtoskálról szólt. Ebben az évben 25. alkalommal került megrendezésre a község falunapja, valamint a 15. Sajtfesztivál és vásár.
Falunap NemesládonybanNemesládony a falunapi rendezvényét a falu búcsúja napjára szervezi. Az idén július 13-án került megrendezésre. Ez jó alkalom arra, hogy a lakók, a rég elszármazottak találkozzanak, beszélgessenek egymással.
Hajnalig szólt a nóta….Már hetek óta a készülődésé volt a főszerep Meszlenben. 2019. július 27-én, szombaton került megrendezésre a falunap, ahova mindenkit sok szeretettel vártak, és az idei évben rengeteg vendég volt kíváncsi a műsorokra.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online