Falunap Bőben

2018. augusztus 28.
Témakör: Falunap | Település:
Falunap Bőben

Minden település életében van egy nap, ami az összefogásról, a szórakozásról, és a tartalmilag minőségi együtt eltöltött kellemes napról vagy délutánról szól, ez pedig a falunap.

Egy olyan alkalom, amikor összegyűlnek a falu lakosai, hogy megálljanak egy pillanatra a napi rohanásban, és örüljenek az életnek, örüljenek egymásnak. A falunapok megszervezése nem kis feladat, hiszen egy napba kell sűríteni mindent mérlegelve azt, hogy a programok legyenek érdekesek, szórakoztatóak, vidámsággal, mulatsággal telítve és természetesen minden korosztály igényeinek megfeleljenek.
Bőben sem volt az másként, július 14.-én, amikor a település apraja és nagyja gyűlt össze azért, hogy egy délutánt együtt tölthessenek az ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal. A programok 14 órától indultak a Szombathelyi Galaxy Akrobatikus Rock and Roll csapat bemutatójával, Fülöp Vivien irányításával. Az ügyességük és kitartásuk mellett, a szemet kápráztató, színes ruházatukkal is elbűvölték a nézőközönséget. Őket követte, Richie King bűvész, akinek produkciója két fő részből állt: az első egy zenés rész volt, látványos manipulációs trükkökkel, míg a második egy beszélős, vicces rész volt bevonva néhány gyermeket. Harmadik fellépőkként, a Répcementi Férfikórus tagjai, szám szerint tizenketten foglalták el a színpadot, a maguk tekintélyt kívánó, határozott megjelenésükkel, és produkcióaikkal szórakoztatták a kedves jelenlévőket, 40 percen keresztül. Majd, az idősebb korosztályt felváltotta a Bői Óvoda néptánccsoportja, Babosné Simon Erika irányításával, akik tánctudásuk bemutatásával bűvölték el a kíváncsiskodó szemeket. Itt említeném meg, hogy Bőben nincs olyan rendezvény, melyen az óvodások ne lépnének fel, illetve ne vonnánk be őket a programokba, azért, hogy hagyományainkat ápoljuk és a közösség összefogására ösztönözzük a jövő nemzedékét. Éppen csak, hogy az óvodások színpadra léptek, már arról értesültem, hogy a következő fellépő, a parkolóban vár. Amikor a fogadására indultam, a maga lazaságával, egyszerűségével, mosolyogva köszöntött, és várta, hogy bekísérjem a rendezvénytérre, ahol már nagyon várták a minden korosztály számára szórakoztató, humoros, zenés műsorának előadására. Ő pedig nem volt más, mint Polgár Peti, aki fantasztikus hangulatot teremtett a falunapon. Ezt követően a szórakozásban, táncolásban, bűvészkedésben elfáradt nézőközönség elfogyaszthatta a számukra (a polgármester úr, a képviselő testület és azok családtagjai által) készített vacsorát. Az ízletes marhapörkölt elfogyasztását követően, A két zsivány előadása vette kezdetét, mely már azzal tekintélyt szerzett magának, hogy a nézőközönség között hajtott be a rendezvénytérre. Az együttes tagjai (Zsivány Fecó és Zsivány Pityu), igazi zsiványos megjelenésükkel és a közönséggel történő folyamatos összhanggal énekeltek a modern mulatós popzenéket. De ezzel koránt sem ért véget a falunap, hiszen 20 órától utcabál vette kezdetét a Horizont Zenekarral, akik Zalaegerszegről érkeztek a szórakozni vágyó közönséghez, és hajnali 02 óráig szünet nélkül énekeltek, valamint teljesítették a mulató társaság kívánságait.
A műsorszámok alatt, a gyerekek számára 28 népi fajáték, fa körhinta és légvár állt a rendelkezésre, illetve kézzel kötött mesehősök megvásárlására is lehetőség volt, melyeket Makk Ferencné készített, de vattacukor vásárlásra is kerítettünk lehetőséget. A büféről, a Dan borozó gondoskodott.
Ezúton szeretném megköszönni minden személynek, aki bármi módon hozzájárult a rendezvény megvalósulásához, illetve színvonalassá és felejthetetlenné tételéhez.

Jákó Melinda, IKSZT munkatárs.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. december 14. szombat • Szilárda
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Plébániai családi nappal egybekötött falunapot tartottak SopronhorpácsonUgyan vége lett a nyárnak, beköszöntött az ősz és ezzel megérkezett az enyhe őszi időjárás is, de Sopronhorpácson nem lett vége az ünneplésnek.
3 napos falunap Ólmodon...Borkóstolóval kezdődött a falunap pénteken este, melynek Horváth József csepregi borász, mérnök, tanár Úr volt a vendége. Összesen 4 féle bort mutatott be és röviden ismertette melyik bor, hogyan készül.
Jubileumi ünnep LócsonHuszonöt éve minden évben augusztus 20-a előtti szombaton van a Falunap Lócson. Horváth István polgármester úr köszöntőjében emlékezett vissza a negyedszázados eseményekre.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online