3 napos falunap Ólmodon...

2019. október 14.
Témakör: Falunap | Település: Ólmod
3 napos falunap Ólmodon...

Borkóstolóval kezdődött a falunap pénteken este, melynek Horváth József csepregi borász, mérnök, tanár Úr volt a vendége. Összesen 4 féle bort mutatott be és röviden ismertette melyik bor, hogyan készül.

Ezúton is nagyon köszönjük a tanár Úr önzetlen felajánlását! Szombaton a tóparton, fűnyíró traktor verseny került megrendezésre, amely nagy sikert aratott a faluban. Feri egy szlovákiai magyar barátunk és Attila jóvoltából nem volt "nehéz" az akadályok leküzdése. A győzteseknek a Horvát Önkormányzat "Kalovačka" sörrel és csokoládéval kedveskedett. Sajnos a program kitalálója, falunk lakója egy szlovákiai magyar barátunk Péter nem tudott ott lenni. Vasárnap Isten tisztelettel kezdődött a Falunap - Horvátnap, majd a Községháza udvarán felállított sátorban agape ebéd következett. A menü vadpörkölt és gulyás volt, melyet Robi főzött, utána Mercsék szponzorálásában minden asztalra jutott egy tál sült hús, krumpli salátával, három féle tálalásban. Az ebéd után kultúrműsor következett a horvátzsidányi Cakavci Táncegyüttes és a Peruska Mária énekkar szereplésével. Volt egy meglepetés is, a Kumánovich testvérek énekeltek két blokkot. Ők azok a gyerekek, akik eljutottak a "Röpüj Páva" elődöntőig. Gyönyörű volt látni a három gyereket "néha" három szólamban énekeltek, ezzel emelve a falunap színvonalát. A községháza kertjében Tündi arcfestéssel kedveskedett a gyerekeknek, mellyel nagy örömöt szerzett nekik. A pompás, mosolygós kifestett arcok minket felnőtteket is megnevettettek. A kultúrműsor után jó hangulatú beszélgetés vette kezdetét, de a Horvát zene sem maradhatott el, persze csak CD-ről. A gyerekek részére pedig ugrálóvárat is állítottunk, ahol levezethették a fölös energiáikat.

Késő este pedig, ahogy láttam, mindenki megelégedve ment haza.

Hergovich Vince

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2020. január 26. vasárnap • Vanda
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Plébániai családi nappal egybekötött falunapot tartottak SopronhorpácsonUgyan vége lett a nyárnak, beköszöntött az ősz és ezzel megérkezett az enyhe őszi időjárás is, de Sopronhorpácson nem lett vége az ünneplésnek.
Jubileumi ünnep LócsonHuszonöt éve minden évben augusztus 20-a előtti szombaton van a Falunap Lócson. Horváth István polgármester úr köszöntőjében emlékezett vissza a negyedszázados eseményekre.
25. Sajtoskáli Falunappal egybekötött 15. Sajtfesztivál- és vásárIdén is eljött augusztus első vasárnapja, amely ismét Sajtoskálról szólt. Ebben az évben 25. alkalommal került megrendezésre a község falunapja, valamint a 15. Sajtfesztivál és vásár.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online