November – az egészségre nevelés hónapja a büki Óvodában

2012. december 7.
Témakör: Életmód | Település: Bük
November – az egészségre nevelés hónapja a büki Óvodában

Novembert az egészségnevelés hónapjának is nevezzük, így egy kicsit több figyelmet fordítunk a saját és környezetünkben élők egészségére. A csoportokban is az elmúlt hetekben kiemelt téma volt a testünk, egészségünk megőrzése (táplálkozás, öltözködés, higiénia-tisztálkodás…), az orvosok, mentősök munkája.

 

November - az egészségre nevelés hónapja a büki Óvodában

 

Novembert az egészségnevelés hónapjának is nevezzük, így egy kicsit több figyelmet fordítunk a saját és környezetünkben élők egészségére. A csoportokban is az elmúlt hetekben kiemelt téma volt a testünk, egészségünk megőrzése (táplálkozás, öltözködés, higiénia-tisztálkodás...), az orvosok, mentősök munkája.

November 14-én a MŰ. Házban a gyermekmunkákból készült kiállítás jól tükrözi a gyermekek gondolatait, ismereteit. Este szülői fórum keretében Guczoginé Varga Mária a Ped. Szolg. Központ szaktanácsadója osztott meg hasznos információkat a jelen lévő szülőkkel „Egészségnevelés szülői szemmel, a mozgás szerepe az értelmi fejlődésre" címmel. Nov. 15-én, csütörtökön Dr. Börzsei Gergely fogorvos látogatta meg a gyermekeket. Minden csoportban kíváncsian vették körül -érdeklődve hallgatták őt a helyes fogápolásról. Nagyon örültek az ajándékba kapott fogkrémnek, matricáknak.

Nov. 22-én, csütörtökön Lendvai Rezső és Kenyeri Ferenc mentőtisztek jöttek el hozzánk, a nagycsoportosoknak tartottak bemutatóval, szituációs játékokkal egybekötött elsősegélynyújtást. A gyermekek aktívan, érdeklődéssel vettek részt, nagyon ügyeskedtek, igyekeztek megoldani a feladatokat. November utolsó csütörtökén pedig Dr. Nagy Mária gyermekorvost várjuk az óvodába. 

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. december 5. csütörtök • Vilma
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjaSimaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.
Nem luxus a tradicionális fürdőkúraItt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online