Nem luxus a tradicionális fürdőkúra

2014. április 3.
Témakör: Életmód | Település: Bük
Nem luxus a tradicionális fürdőkúra

Itt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok

ülőmunka, az életünket kísérő sport- és egyéb sérülések mind olyan tényezők, amelyek már egész fiatal korban befolyásolják fizikai állapotunkat. Sokszor az apró figyelmeztető jelekről mindaddig nem veszünk tudomást, amíg nem lesz komolyabb a baj. Pedig a későbbi fájdalmak, költséges gyógyszeres kezelések és műtétek könnyen elkerülhetők, ha időben élünk a minket körülvevő természet adta gyógyerővel és a kiváló szakorvosi hátérrel.

Hazánk egyedülállóan gazdag gyógyhatású termálvizekben és minőségi gyógyászati centrumokkal működő fürdőkben. Sokan gondolhatják, hogy fürdőkúrára járni luxus vagy csak idős embereknek való, és hiába miénk a gyógyvíz, jótékony hatását csak a külföldi vendégek élvezhetik. Pedig akinek valamilyen mozgásszervi, reumatológiai vagy egyéb, fizioterápiás módon gyógyítható panasza, betegsége van, az évente két alkalommal 15 alkalmas fürdőkúrán vehet részt az OEP-támogatásnak köszönhetően, kedvezményes áron. Elég felkeresni a háziorvosunkat, aki probléma esetén készséggel ad beutalót a reumatológiára, márpedig akinek valaha is fájt a háta, a dereka vagy valamelyik ízülete, nem árt, ha egy szakorvossal vizsgáltatja ki magát.

Nyugat-Dunántúl egyik legsokoldalúbb fürdője, a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum méltán híres Európában is egyedülállónak számító összetételű, magas ásványianyag- tartalmú - alkáli-hidrogénkarbonátos, kalcium-, magnézium- és fluortartalmú - gyógyvizéről és professzionális szakorvosi hátteréről. Ezért célul tűzte ki, hogy minél szélesebb körben hívja fel a lakosság figyelmét a tradicionális és modern terápiás eljárásokkal kiegészített fürdőkúrákra. Akinek nincs ideje felkeresni a háziorvosát, azt a fürdő reumatológiai szakrendelésén beutaló és várólista nélkül is fogadják. Havonta egy alkalommal pedig egészség nyílt nappal várják az érdeklődőket, ahol a medicalwellness szolgáltatásokon túl az OEP által támogatott fürdőkúrákat is bemutatják.

Lássuk be, hogy megmártózni a selymes termálvízben önmagában is gyógyítólag hat, és összehasonlítatlanul kellemesebb élmény, mint egy kórházi kezelés. Gazdagok vagyunk - természet adta gyógyerőben mindenképp -, hát éljünk vele, és tegyük mindennapi életünk részévé a fürdőbe járást!

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2020. január 25. szombat • Pál
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjaSimaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.
TUDATOS VÁSÁRLÓK FIGYELMÉBE -ZÖLDSÉGKOSÁR RENDSZER INDUL ZSIRÁN!Az ún. közösségi mezőgazdálkodás a gazdák és fogyasztóik közvetlen kapcsolatán, hosszú távú elköteleződésén és partnerségén alapuló gazdálkodási forma. A gyakorlatban a közösségi mezőgazdálkodás általában egy
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online