Japán szusi (sushi)

2011. május 6.
Témakör: Életmód

Hozzávalók: 50 dkg kész ecetes rizs 50 dkg nyers hal (tintahal, lazac, tuna) 1 evõkanál frissen készített wasabitorma 1 evõkanál rizsecet szójaszósz Elkészítés: Elõször az ecetes rizst készítjük el. Hozzávalók: 50 dkg rizs, 5 dl víz, 4 evõkanál rizsecet, 3 teáskanál cukor, só. A rizst átválogatjuk és alaposan megmossuk, majd vízben feltesszük fõzni. Felmelegítjük az ecetet, a cukrot és a sót feloldjuk benne. Fõzés közben a rizshez adjuk és lapátkanállal állandóan keverjük, szellõztetjük. Így lesz megfelelõ állagú és fényû. Az ecetes rizst ajánlatos azonnal elfogyasztani, ellenkezõ esetben takarjuk le vizes ruhával, és lehetõleg néhány órán belül használjuk fel. Ha a rizs kész, a filézett halat megmossuk, és 1-2 cm vastagságúra, 5 cm hosszúságúra szeleteljük. Kezünket ecetes vízbe mártjuk, és a halszeleteket bekenjük wasabitormával. Rizslabdákat formálunk, és rányomkodjuk a nyers halszeletekre, megformázzuk és félretesszük. Addig folytatjuk a szusi készítését, míg az összes hozzávaló el nem fogy. Szójaszószba mártogatva fogyasztjuk.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. december 8. vasárnap • Mária
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjaSimaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.
Nem luxus a tradicionális fürdőkúraItt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online