Hozzávalók: 50 dkg kész ecetes rizs 50 dkg nyers hal (tintahal, lazac, tuna) 1 evõkanál frissen készített wasabitorma 1 evõkanál rizsecet szójaszósz Elkészítés: Elõször az ecetes rizst készítjük el. Hozzávalók: 50 dkg rizs, 5 dl víz, 4 evõkanál rizsecet, 3 teáskanál cukor, só. A rizst átválogatjuk és alaposan megmossuk, majd vízben feltesszük fõzni. Felmelegítjük az ecetet, a cukrot és a sót feloldjuk benne. Fõzés közben a rizshez adjuk és lapátkanállal állandóan keverjük, szellõztetjük. Így lesz megfelelõ állagú és fényû. Az ecetes rizst ajánlatos azonnal elfogyasztani, ellenkezõ esetben takarjuk le vizes ruhával, és lehetõleg néhány órán belül használjuk fel. Ha a rizs kész, a filézett halat megmossuk, és 1-2 cm vastagságúra, 5 cm hosszúságúra szeleteljük. Kezünket ecetes vízbe mártjuk, és a halszeleteket bekenjük wasabitormával. Rizslabdákat formálunk, és rányomkodjuk a nyers halszeletekre, megformázzuk és félretesszük. Addig folytatjuk a szusi készítését, míg az összes hozzávaló el nem fogy. Szójaszószba mártogatva fogyasztjuk.