Az Írottkő Natúrparkért Egyesület „Ha hétvége, akkor Kőszeg és Natúrpark!” programsorozata keretében évek óta ingyenes gyalogos és kerékpáros túrákkal, helytörténeti sétákkal, gyógynövény bemutatókkal várja a környék lakosságát és a térségbe érkező látogatókat.
1990. óta, minden évben augusztus 01-én tartják világszerte az „anyatej világnapi megemlékezéseket”. Az országos rendezvényekhez kapcsolódva Csepreg Város Védõnõi Szolgálata is minden évben megszervezi az ünnepséget, és a gyermeküket szoptató édesanyák köszöntését.
2013. január 12-13-án Bükfürdõn kerül megrendezésre a III. Szauna Szeánsz Oscar – a szaunamesterek versenyének – nyugat-magyarországi középdöntõje.
Az orvos – főleg ha már régóta végez gyógyító tevékenységet -, előbb-utóbb eljut oda, hogy hajlamos lesz hinni a csodákban. Minél többet tud, tapasztal, annál inkább rájön, hogy milyen véges a tudása, milyen hatalmas viszont a természet ereje.
Novembert az egészségnevelés hónapjának is nevezzük, így egy kicsit több figyelmet fordítunk a saját és környezetünkben élők egészségére. A csoportokban is az elmúlt hetekben kiemelt téma volt a testünk, egészségünk megőrzése (táplálkozás, öltözködés, higiénia-tisztálkodás…), az orvosok, mentősök munkája.
Nemzetközi Öltözz ki! nap. Igen, már ilyen is van... Méghozzá október 13.-án. Ennek a napnak az a lényege, hogy aki csatlakozik a kezdeményezéshez, az ezen a napon bárhová is menjen, és bármit csináljon, azt öltönyben tegye.
Kedvelt citrusféle a koktélnarancs (kumquat, ejtsd: kumkvat), amit hámozás nélkül, egészben fogyaszthatunk. A gyümölcsök héja ehetõ, édes, míg belsejük savanykás és együtt fogyasztva érdekes, frissítõ íz-élményt nyújtanak.
Lassan beköszönt a nyár, annak minden örömével. Elkezdõdik a nyári szünet, sok idõt töltünk a szabadban, piknik, kerti party, nyaralás… És még sorolhatnám a kellemes szabadidõs programokat.
Frederick Bantingnak, az inzulin felfedezõjének születésnapján tartják a nemzetközi diabétesz világnapot. Már több, mint 195 országban szerveznek rendezvényeket. Ezt a napot elõször 1991-ben rendezték meg.
A népi bölcsesség úgy tartja, hogy „fûben-fában orvosság van”. Manapság annyi szintetikus aromával ízesítik az élelmiszereket, készételeket, hogy az adalékanyagok sokasága elnyomja az ételeink valódi ízét, színét, zamatá
Végre itt a jó idõ, mindannyian nagyon vártuk már. Azonban ne felejtsük el, hogy a jó idõ beköszöntével megkezdõdik a kullancsszezon is. Márciustól novemberig bármikor elõfordulhat, hogy találkozunk ezekkel a néhány mm-es élõlényekkel.
2012-ben jelentős átalakulások előtt áll az egészségügy, azonban ezek a változások még nem teljesen egyértelműek. A kormányzati szándék szerint az országot 8 nagytérségre osztják, valamint megerősítik a háziorvosok kapuőr funkcióját és a járóbeteg ellátást.
Az európai hírû fürdõ augusztusi látogatottsága a régi szép idõkre emlékeztetett. A július közepi hétvégén nyugodtan sor kerülhetett a nagy parkolóban az aratófesztivál, majd néhány hét múlva a VI.
A szabadtéri sütkérezés nosztalgiáját a génjeinkben hordjuk, a mai napig a nyári esték egyik leghangulatosabb programja a kerti grillezés.
Újra eljött a nyár. Itt az idõ kihasználni a nyár adta szabadidõs elfoglaltságok lehetõségeit. Élvezze a pihenést, a napsugarak jótékony hatását és töltõdjön fel energiával! Azonban ne feledje el a napsugarak káros hatását se a forró nyári napokon.
Nyaralásra készülve gondoljunk festett hajunk védelmére is. Ha módunkban áll ne frissen festett frizurával induljunk neki a fürdõzéses vakáció- legalább egy mosást iktassunk be az utazás elõtt.
Hozzávalók: 50 dkg kész ecetes rizs 50 dkg nyers hal (tintahal, lazac, tuna) 1 evõkanál frissen készített wasabitorma 1 evõkanál rizsecet szójaszósz Elkészítés: Elõször az ecetes rizst készítjük el.
Hozzávalók: • A tésztához: 18 dkg édes keksz darálva 8 dkg vaj 1 kanál lekvár • A krémhez: 4,5 dl joghurt 2,5 dl tejszín 3 evõkanál cukor 2 csomag vaníliás cukor 2 csomag zselatin fix 1 citrom reszelt héja 1 kis csomag babapiskóta gyümölcsök (ribizli, barack befõtt, kivi, áfonya) 1 csomag tortazselé Elkészítés: A tésztához valókat összemorzsolom, és egy kapcsos tortaformába nyomkodom.
A lelki harmóniához hozzátartozik, hogy békében legyünk külsõnkkel. Egy jól eltalált hajszín vidámabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz minket, és környezetünkre is jó hatással van. A mai divatban nem jelenthetjük ki, hogy csak „egyes” színek „trendik”, minden szín festhetõ és hordható, a lényeg, hogy passzoljon személyiségünkhöz.
Hozzávalók: 1 füstölt sonka (nyers comb egészben vagy kötözött sonka), 20 tojás. Elkészítés: a sonkát a fõzés elõtti napon áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi. Másnap mossuk meg, és tegyük fel egy fazékban fõni, a víznek ekkor is el kell lepnie.
Hozzávalók 4 személyre: 1 csokor újhagyma, 20 dkg gomba, 2 dkg vaj, 15 dkg rizs, 3 dl zöldségleves (kockából), 8 nagyobb paradicsom, 2 evõkanál ételízesítõ, 10 dkg reszelt sajt
A hosszú tél után minden fellélegzik a jó idõben. Bõrünk és hajunk ugyanígy reagál. A haj lelassult életvitelét, felváltja az életteliség. Észrevehetõen gyorsabban nõ a hajunk, ugyanakkor ilyenkor jelentkezik a tavaszi hajhullás is.