Hírek Életmód témában

2014. december 4. | Bük
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?

2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt. A cél az, hogy egészségesebb élelmiszerek fogyasztásával - több

2014. október 30. | Simaság
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programja

Simaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.

2014. április 3. | Bük
Nem luxus a tradicionális fürdőkúra

Itt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok

2014. március 11. | Zsira
TUDATOS VÁSÁRLÓK FIGYELMÉBE -ZÖLDSÉGKOSÁR RENDSZER INDUL ZSIRÁN!

Az ún. közösségi mezőgazdálkodás a gazdák és fogyasztóik közvetlen kapcsolatán, hosszú távú elköteleződésén és partnerségén alapuló gazdálkodási forma. A gyakorlatban a közösségi mezőgazdálkodás általában egy

2014. február 26. | Bük
Oscar-díjat kaptak Bükfürdő harcosai

Míg a világ a téli olimpiára figyelt, egy izzasztóbb versenyszámban kimagasló eredményt értek el a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum szaunamesterei.

2013. március 12. | Csepreg
Érvizsgálat Arteriográffal

Érvizsgálat Arteriográffal Szűrővizsgálat BEJELENTKEZÉS: 06 20/42-42-692; 06 85/360-870 Kérem, olvassa el a mellékletben szereplő tájékoztatónkat Ön és családja egészsége miatt. A szűrővizsgálat helye, időpontja:

2013. március 11. | Csepreg
"Ételben az egészség!"

Művelődési Házban újraindul a Baba-Mama Klub

2013. február 26. | Csepreg

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület „Ha hétvége, akkor Kőszeg és Natúrpark!” programsorozata keretében évek óta ingyenes gyalogos és kerékpáros túrákkal, helytörténeti sétákkal, gyógynövény bemutatókkal várja a környék lakosságát és a térségbe érkező látogatókat.

2013. január 16.

1990. óta, minden évben augusztus 01-én tartják világszerte az „anyatej világnapi megemlékezéseket”. Az országos rendezvényekhez kapcsolódva Csepreg Város Védõnõi Szolgálata is minden évben megszervezi az ünnepséget, és a gyermeküket szoptató édesanyák köszöntését.

2013. január 12. | Bük

2013. január 12-13-án Bükfürdõn kerül megrendezésre a III. Szauna Szeánsz Oscar – a szaunamesterek versenyének – nyugat-magyarországi középdöntõje.

2012. december 7.

Az orvos – főleg ha már régóta végez gyógyító tevékenységet -, előbb-utóbb eljut oda, hogy hajlamos lesz hinni a csodákban. Minél többet tud, tapasztal, annál inkább rájön, hogy milyen véges a tudása, milyen hatalmas viszont a természet ereje.

2012. december 7. | Bük
November – az egészségre nevelés hónapja a büki Óvodában

Novembert az egészségnevelés hónapjának is nevezzük, így egy kicsit több figyelmet fordítunk a saját és környezetünkben élők egészségére. A csoportokban is az elmúlt hetekben kiemelt téma volt a testünk, egészségünk megőrzése (táplálkozás, öltözködés, higiénia-tisztálkodás…), az orvosok, mentősök munkája.

2012. október 12.

Nemzetközi Öltözz ki! nap. Igen, már ilyen is van... Méghozzá október 13.-án. Ennek a napnak az a lényege, hogy aki csatlakozik a kezdeményezéshez, az ezen a napon bárhová is menjen, és bármit csináljon, azt öltönyben tegye.

2012. augusztus 10.
Az anyatej, az élet csodája!

„ Hogy a sok szopástól a gyermek ostoba lesz, Könnyelmû anyának gondolatja ez. Ki az anyatejbõl minél többet kivett, Az lesz a legerõsebb testileg, lelkileg.” (Vajda János)

2012. július 6.

Kedvelt citrusféle a koktélnarancs (kumquat, ejtsd: kumkvat), amit hámozás nélkül, egészben fogyaszthatunk. A gyümölcsök héja ehetõ, édes, míg belsejük savanykás és együtt fogyasztva érdekes, frissítõ íz-élményt nyújtanak.

2012. június 8.

Lassan beköszönt a nyár, annak minden örömével. Elkezdõdik a nyári szünet, sok idõt töltünk a szabadban, piknik, kerti party, nyaralás… És még sorolhatnám a kellemes szabadidõs programokat.

2012. június 8.

Frederick Bantingnak, az inzulin felfedezõjének születésnapján tartják a nemzetközi diabétesz világnapot. Már több, mint 195 országban szerveznek rendezvényeket. Ezt a napot elõször 1991-ben rendezték meg.

2012. április 6.

A népi bölcsesség úgy tartja, hogy „fûben-fában orvosság van”. Manapság annyi szintetikus aromával ízesítik az élelmiszereket, készételeket, hogy az adalékanyagok sokasága elnyomja az ételeink valódi ízét, színét, zamatá

2012. április 6.

Végre itt a jó idõ, mindannyian nagyon vártuk már. Azonban ne felejtsük el, hogy a jó idõ beköszöntével megkezdõdik a kullancsszezon is. Márciustól novemberig bármikor elõfordulhat, hogy találkozunk ezekkel a néhány mm-es élõlényekkel.

2012. március 7. | Csepreg

2012-ben jelentős átalakulások előtt áll az egészségügy, azonban ezek a változások még nem teljesen egyértelműek. A kormányzati szándék szerint az országot 8 nagytérségre osztják, valamint megerősítik a háziorvosok kapuőr funkcióját és a járóbeteg ellátást.

2012. március 7. | Bük
D.A.D.A. Program a büki iskolában

Mai világunkban sajnos egyre többször kerülnek a védtelen kisgyermekek is olyan váratlan helyzetekbe, amelyekben gyakran áldozattá válnak

2012. február 7. | Csepreg
Mocorgó

„Pál, Kata, Péter, jó reggelt! Már odakinn a nap felkelt….”-hangzik fel kedden délutánonként Csepregen, a művelődési házban a jól ismert dalocska, Tóth Viktória, óvodapedagógus Mocorgó foglalkozásán.

2012. január 13. | Csepreg
Lóra termett-e a magyar?

Új lovas egyesület a Répce-síkon. Csepregen az erdőkben vagy a dombok közt járva egyre többször találkozunk lovasokkal. Nemcsak az egykori hagyományt felelevenítő pünkösdi lófuttatások idején, hanem évközben is egyre többen rendszeresen hódolnak e nemes időtöltésnek.

2012. január 13. | Csepreg
Szeretetteljes érintés

Habár a babamasszázs többezer éves múltra vezethető vissza, mégsem ismeri még manapság minden anyuka. Számos pozitív hatása mellett az anya és a baba kapcsolatát erősíti, ezért gyakran „szeretetteljes érintésnek” is nevezik ezt a masszázst.

2011. szeptember 9. | Bük

Az európai hírû fürdõ augusztusi látogatottsága a régi szép idõkre emlékeztetett. A július közepi hétvégén nyugodtan sor kerülhetett a nagy parkolóban az aratófesztivál, majd néhány hét múlva a VI.

2011. június 10.

A szabadtéri sütkérezés nosztalgiáját a génjeinkben hordjuk, a mai napig a nyári esték egyik leghangulatosabb programja a kerti grillezés.

2011. június 10.

Újra eljött a nyár. Itt az idõ kihasználni a nyár adta szabadidõs elfoglaltságok lehetõségeit. Élvezze a pihenést, a napsugarak jótékony hatását és töltõdjön fel energiával! Azonban ne feledje el a napsugarak káros hatását se a forró nyári napokon.

2011. június 10.

Nyaralásra készülve gondoljunk festett hajunk védelmére is. Ha módunkban áll ne frissen festett frizurával induljunk neki a fürdõzéses vakáció- legalább egy mosást iktassunk be az utazás elõtt.

2011. május 6.

Hozzávalók: 50 dkg kész ecetes rizs 50 dkg nyers hal (tintahal, lazac, tuna) 1 evõkanál frissen készített wasabitorma 1 evõkanál rizsecet szójaszósz Elkészítés: Elõször az ecetes rizst készítjük el.

2011. május 6.

Hozzávalók: • A tésztához: 18 dkg édes keksz darálva 8 dkg vaj 1 kanál lekvár • A krémhez: 4,5 dl joghurt 2,5 dl tejszín 3 evõkanál cukor 2 csomag vaníliás cukor 2 csomag zselatin fix 1 citrom reszelt héja 1 kis csomag babapiskóta gyümölcsök (ribizli, barack befõtt, kivi, áfonya) 1 csomag tortazselé Elkészítés: A tésztához valókat összemorzsolom, és egy kapcsos tortaformába nyomkodom.

2011. május 6.

A lelki harmóniához hozzátartozik, hogy békében legyünk külsõnkkel. Egy jól eltalált hajszín vidámabbá, kiegyensúlyozottabbá tesz minket, és környezetünkre is jó hatással van. A mai divatban nem jelenthetjük ki, hogy csak „egyes” színek „trendik”, minden szín festhetõ és hordható, a lényeg, hogy passzoljon személyiségünkhöz.

2011. április 11.

Hozzávalók: 1 füstölt sonka (nyers comb egészben vagy kötözött sonka), 20 tojás. Elkészítés: a sonkát a fõzés elõtti napon áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi. Másnap mossuk meg, és tegyük fel egy fazékban fõni, a víznek ekkor is el kell lepnie.

2011. április 11.

Hozzávalók 4 személyre: 1 csokor újhagyma, 20 dkg gomba, 2 dkg vaj, 15 dkg rizs, 3 dl zöldségleves (kockából), 8 nagyobb paradicsom, 2 evõkanál ételízesítõ, 10 dkg reszelt sajt

2011. április 11.

A hosszú tél után minden fellélegzik a jó idõben. Bõrünk és hajunk ugyanígy reagál. A haj lelassult életvitelét, felváltja az életteliség. Észrevehetõen gyorsabban nõ a hajunk, ugyanakkor ilyenkor jelentkezik a tavaszi hajhullás is.

2020. január 26. vasárnap • Vanda
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Egészséges táplálkozás - egészséges társadalom, avagy mi várható a januártól bevezetésre kerülő közétkeztetési reformtól?2015. január 1-jén lép hatályba a 37/2014. (IV.30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról, mely a közétkeztetésben eddig csak ajánlásként szerepelt.
Simaság Község Önkormányzata egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programjaSimaság Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1092. azonosító számú projekt keretében 9 909 990 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el egészségre nevelő és szemléletformáló programok szervezésére és megvalósítására.
Nem luxus a tradicionális fürdőkúraItt is fáj, ott is fáj! – halljuk és tapasztaljuk egyre többször, kortól és nemtől függetlenül. A feszített tempó, a sok
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online