Végre megmozdul az állóvíz Csepregen?

2019. május 17. | Szerző: yde
Témakör: Egyéb | Település: Csepreg
Végre megmozdul az állóvíz Csepregen?

A csepregi Bene-hegyi tó és környéke a település kiemelt turisztikai célpontja és látványossága lehetne, sajnos azonban az osztrák tulajdonos hozzáállása és a tó egyre romló állapota megakadályozza ezt.

A tó üzemeltetése során hozott ésszerűtlen szabályozások, az irreális árképzés, valamint a jogszabályok sokszori figyelmen kívül hagyása eredményezte azt, hogy a víztározó nem rendelkezik a korábbiakhoz hasonló turisztikai vonzerővel. A csepregi testületi ülések témájává Varga Dániel önkormányzati képviselő tette a tó ügyét, aki lapunk kérdésére elmondta: „Immár három éve, hogy rendszeresen felszólalok a csepregi szőlőhegy, valamint a Bene-hegyi víztározóval kapcsolatban. Folyamatosan sürgetem a város jegyzőjét és a polgármestert, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel gyakoroljunk nyomást az ingatlan tulajdonosára, hiszen a környékbeliek érdeke is, hogy a tó hatékonyan működjön. A víztározót körülhatároló gátak egyre romló állapotának megállítása sem várathat magára, hiszen több helyen is balesetveszélyessé vált a tó körül futó út. Többszöri kérésem után a város műszaki szakemberi megvizsgálták a veszélyes szakaszokat és megállapították, hogy valóban a tó tulajdonosát terheli a felelősség. Más érdemi lépés nem igazán történt három év alatt a Hivatal részéről, néha úgy érzem direkt húzzák az időt. A legjobb az lenne, ha a „kedves sógor" végre érdemben foglalkozna a tó és környezete állagmegóvásával és az érintett szakaszokat feltöltené, valamint ott funkcióját tekintve, megfelelő kövezést alakítani ki, ami megállítja a további omlást." - hangsúlyozta a képviselő.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. június 17. hétfő • Laura
hirdetés
Olvasnivaló a témában
A Nagycenki Cukorgyárak Rt. a Tanácsköztársaság évébenAz üzemek államosítása után az rt. két gyára vezetőinek (Bükön ifj. Riedinger Károly) munkáját 3-3 tagú munkástanács (Bükön: Bors József, Németh Pál és Vasvári József) ellenőrizte.
A répceszentgyörgyi barokk Mária Oszlop Településünk központi részén helyezkedik el az Országos Műemlékvédelem alatt álló Immaculata –Mária oszlop.
Teltház volt Bükfürdőn a húsvéti hétvégén - harmadával nőtt a forgalom -A húsvéti hosszú hétvégén gyönyörű idő fogadta a Bükfürdőre érkező vendégeket. Az ünnepi hétvégre több kültéri strand- és gyógymedence is kinyitott már, a szauna szerelmeseit különleges húsvéti szauna felöntésekkel, a gyerekeket pedig animációs programokkal várták a Bükfürdő Thermal & Spa-ban.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online