Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet Bükön is

2018. szeptember 12. | Szerző: yde
Témakör: Egyéb | Település: Bük
Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet Bükön is

Folytatódik a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által a balesetek megelőzése érdekében életre hívott,

„Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet!" elnevezésű program. Ezúttal a Nestlé Hungaria Kft. büki gyáregységénél hívták fel a rendőrök a kerékpárosok figyelmét a balesetmentes közlekedés fontosságára.

A rendőrök olyan gyárakat keresnek fel amelyek a városok külterületén működnek és műszakváltáskor megnő a kerékpáros és gyalogos forgalom, ez főleg a reggeli 6, és az este 10 órás váltáskor fontos, mivel korlátozottak a látási viszonyok.

A program célja a kerékpáros balesetek megelőzése: Látni és látszani! Felhívják a figyelmet a kötelező biztonsági felszerelésekre:
- kormány
- 2 fékberendezés (első, hátsó fék)
- első kerékre 2 küllő prizma
- elől fehér fényű világítás, ami 150 méterre jól látható
- hátulra piros lámpa, piros prizma
- csengő

Kiegészítő felszerelésnek ajánlott a visszapillantó tükör.

Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül kötelező jól láthatóságot biztosító ruházat viselete: - láthatósági mellény

Már létezik egy újfajta láthatósági hám, ami biztonságosabb érzetet nyújt, nem fújja szét az ellen szél kerékpározás közben, így biztonságosabb láthatóságot nyújt, előröl és hátulról is!

Az ellenőrzésekkor ezekre kell figyelni.

Hiány esetén:
- figyelmeztetés
- helyszíni bírság
- szabálysértési feljelentés

Tehát kerékpáros ne felejtse! Látni és látszani!

Biztonságos közlekedést!

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. szeptember 21. péntek • Máté
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Második világháborús aknavető gránátokat találtak Csepreg közelébenGombaszedés közben találta az erdőben a II. Világháborús bombákat egyik olvasónk.
Különös évjárat vár a szőlész-borászokraMájus végére az összes szőlőfajta elvirágzott. Az innentől számított tenyészidőszak már előre vetítette a korai szüret lehetőségét.
94 éve tört ki a nyugat-magyarországi felkelésA nyugat-magyarországi felkelés 1921. augusztus 28. – 1921. október 13. között zajlott az Őrvidéken, a mai Burgenland és Magyarország nyugati területén.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online