Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet Bükön is

2018. szeptember 12. | Szerző: yde
Témakör: Egyéb | Település: Bük
Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet Bükön is

Folytatódik a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által a balesetek megelőzése érdekében életre hívott,

„Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet!" elnevezésű program. Ezúttal a Nestlé Hungaria Kft. büki gyáregységénél hívták fel a rendőrök a kerékpárosok figyelmét a balesetmentes közlekedés fontosságára.

A rendőrök olyan gyárakat keresnek fel amelyek a városok külterületén működnek és műszakváltáskor megnő a kerékpáros és gyalogos forgalom, ez főleg a reggeli 6, és az este 10 órás váltáskor fontos, mivel korlátozottak a látási viszonyok.

A program célja a kerékpáros balesetek megelőzése: Látni és látszani! Felhívják a figyelmet a kötelező biztonsági felszerelésekre:
- kormány
- 2 fékberendezés (első, hátsó fék)
- első kerékre 2 küllő prizma
- elől fehér fényű világítás, ami 150 méterre jól látható
- hátulra piros lámpa, piros prizma
- csengő

Kiegészítő felszerelésnek ajánlott a visszapillantó tükör.

Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül kötelező jól láthatóságot biztosító ruházat viselete: - láthatósági mellény

Már létezik egy újfajta láthatósági hám, ami biztonságosabb érzetet nyújt, nem fújja szét az ellen szél kerékpározás közben, így biztonságosabb láthatóságot nyújt, előröl és hátulról is!

Az ellenőrzésekkor ezekre kell figyelni.

Hiány esetén:
- figyelmeztetés
- helyszíni bírság
- szabálysértési feljelentés

Tehát kerékpáros ne felejtse! Látni és látszani!

Biztonságos közlekedést!

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2019. április 20. szombat • Tivadar, Odett
hirdetés
Olvasnivaló a témában
80 éve, 1939 szeptemberében foglalták el a német és szovjet csapatok Lengyelországot, s kezdődött a II. világháború. Lengyelek százezrei hagyták el hazájukat. Közel százezren a Sárváron, Bükön, Nagycenken és más magyar településeken létesített katonai és polgári menekülttáborokban nyertek elhelyezést.
A Madárvárta lakói …  (4.)Ha Tömörd neve elhangzik egy-egy társaságban, sokaknak egy gyerekkori élmény, egy kirándulás, a Kéktúra állomása vagy a Madárvárt jut eszébe. Folytatjuk a lakók bemutatását!
Tisztelt Répcevidék Szerkesztősége!
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online