Őszi lovastábor Zsirán

2018. január 3. | Szerző: Hováthné Pados Teréz
Témakör: Egyéb | Település: Zsira
Őszi lovastábor Zsirán

A lovagláson kívül az idei őszi táborában is több más, változatos foglalkozást nyújtott a csepregi Csillagösvény Lovas Egyesület Zsirán, a falu szélére telepített lovardája, ahol 26 lovat tartanak.

A lovakon kívül kisállatokkal is barátkozhattak az odaérkezettek. Az október 30. és november 3. között rendezett ötnapos tábor az iskolai szünetben kívánt könnyebbséget nyújtani a dolgozó szülőknek és aktív pihenést biztosítani az iskolás gyerekeknek. Egy-egy napra is jöttek résztvevők több korosztályból. Csepregen kívül Szombathelyről, Budapestről és a szomszédos Ausztriából is jöttek. Figyelemre méltó, hogy most is több lány érkezett, mint fiú. A vissza-visszatérők már névről ismerik a lovakat. Lukács Miklós és Zantleitner Rita lovászok nagy türelemmel és szeretettel oktatták, hogyan kell megülni a lovat. A táborozók hamar kapcsolatot tudtak teremteni egymással és megtanulták egymást segíteni, egymásra odafigyelni. Megérte odamenni azoknak, akik szeretnek állatokkal foglalkozni és élvezik a természet közelségét. Az ilyen rendezvények nagyon fontosak, mert kikapcsolódást jelentenek a mai rohanó világunkból.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2018. október 17. szerda • Hedvig
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Véradás NagygeresdenA Magyar Vöröskereszt nagygeresdi alapszervezete véradást szervezett a faluházban.
50 éves osztálytalálkozóSzeptember 15.-én 50 éves osztálytalálkozó volt Bőben az 1968-ban végzett diákoknak. Az esemény kezdetén rövid megemlékezésre került sor a helyi temetőben a már elhunyt tanárokról és diáktársakról.
A Madárvárta lakói …  (1.)Ha Tömörd neve elhangzik egy-egy társaságban, sokaknak egy gyerekkori élmény, egy kirándulás, a Kéktúra állomása vagy a Madárvárt jut eszébe.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online