Falusi jégkorongtorna varázsa Nagygeresden

2017. március 16.
Témakör: Egyéb | Település: Nagygeresd
Falusi jégkorongtorna varázsa Nagygeresden

A mai középkorosztály tagjai között évtizedes barátságok alakultak, amit a mai napig ápolnak.

Fiatal éveikre emlékezve sokszor előkerült a szó a régi hoki meccsek hangulatáról. A mérkőzések helyszíne a kisgeresdi tó volt. Úgy tíz évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy felelevenítsék a mérkőzéseket. Pár évig sikerült megvalósítani az elképzelést, de januárban múlt öt éve, hogy fagyapó utoljára engedélyezte a játékot - aztán az idei tél újra lehetővé tette, hogy hoki láz legyen úrrá a falun.
A mérkőzés előtt egy héttel, már szerveződtek a csapatok, készültek az ütők. Elérkezett a várva várt nap, de az influenzajárvány miatt sajnos kevesebben tudtak részt venni a megmérettetésen, mint ahányan szerettek volna. Hiányukat fiatalok és gyerekek pótolták. Volt, aki valódi ütővel, és volt, aki maga készítette hoki bottal érkezett a mérkőzésre. A pálya kialakítása után kezdődhetett a játék. Repült a korong, amely a jó kapusteljesítmények ellenére többször a hálóban landolt.
Az esések szerencsére csak múló kék foltokat okoztak és sok nevetés kísérte a játékot. Két mérkőzés között pirospozsgás arcú fiatal lányok is kipróbálták a tél nyújtotta örömöket. A bundasapkás szurkolók, a csikorgó hideg ellenére is kitartottak, és végig buzdították a játékosokat. A falusi hoki varázsa a közös játékban és a kihagyhatatlan forraltborozásban rejlik. Kicsi falu a miénk, kellenek az ilyen és ehhez hasonló élmények, így hetekig sztorizgathatunk a történteken.

Németh Lajosné

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2017. november 21. kedd • Olivér
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Mentőhelikopter Csepregen (Frissítve)Olvasónktól kaptuk a képet amint a csepregi sportpályán leszállt a helikopter.
Mert kell egy jó csapat!Idén rendhagyó módon szeptemberben tartották meg a Termál Üdülőszövetkezet Apartman Hotelben a jubileumi dolgozók ünnepségét, tudtuk meg Németh Violetta ügyvezető igazgatótól. A mai világban már ritkaság, hogy vannak olyan munkahelyek, amelyek büszkélkedhetnek több éve lojális munkavállalókkal.
Februári számunkban, az idei évfordulókat sorra véve, röviden írtunk a 150 éve alapított büki és csepregi cukorgyárakról. Ezek az üzemek, a már működő néhány téglagyár mellett, a gyáripar első hírnökei voltak környékünkön, s jelentősen hozzájárultak nemcsak a székhely, hanem a szomszédos települések lakóinak foglalkoztatásához is.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online