Falusi jégkorongtorna varázsa Nagygeresden

2017. március 16.
Témakör: Egyéb | Település: Nagygeresd
Falusi jégkorongtorna varázsa Nagygeresden

A mai középkorosztály tagjai között évtizedes barátságok alakultak, amit a mai napig ápolnak.

Fiatal éveikre emlékezve sokszor előkerült a szó a régi hoki meccsek hangulatáról. A mérkőzések helyszíne a kisgeresdi tó volt. Úgy tíz évvel ezelőtt fogalmazódott meg a gondolat, hogy felelevenítsék a mérkőzéseket. Pár évig sikerült megvalósítani az elképzelést, de januárban múlt öt éve, hogy fagyapó utoljára engedélyezte a játékot - aztán az idei tél újra lehetővé tette, hogy hoki láz legyen úrrá a falun.
A mérkőzés előtt egy héttel, már szerveződtek a csapatok, készültek az ütők. Elérkezett a várva várt nap, de az influenzajárvány miatt sajnos kevesebben tudtak részt venni a megmérettetésen, mint ahányan szerettek volna. Hiányukat fiatalok és gyerekek pótolták. Volt, aki valódi ütővel, és volt, aki maga készítette hoki bottal érkezett a mérkőzésre. A pálya kialakítása után kezdődhetett a játék. Repült a korong, amely a jó kapusteljesítmények ellenére többször a hálóban landolt.
Az esések szerencsére csak múló kék foltokat okoztak és sok nevetés kísérte a játékot. Két mérkőzés között pirospozsgás arcú fiatal lányok is kipróbálták a tél nyújtotta örömöket. A bundasapkás szurkolók, a csikorgó hideg ellenére is kitartottak, és végig buzdították a játékosokat. A falusi hoki varázsa a közös játékban és a kihagyhatatlan forraltborozásban rejlik. Kicsi falu a miénk, kellenek az ilyen és ehhez hasonló élmények, így hetekig sztorizgathatunk a történteken.

Németh Lajosné

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2017. szeptember 19. kedd • Vilhelmina
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Borászati műhelymunka CsepregenA tavaszi fagyokat, a korai jégesőket egy nagyon meleg, de csapadékban kiegyensúlyozott nyár követett, ami végül is kedvezett a szőlőnek.
ÚtiszilánkokAz elmúlt hónapokban többször utaztam fővárosunkba, s Münchenbe is. Érdekes tapasztalotokat szereztem.
Kié itt a grund?Mindnyájan örülünk, ha elkészül egy új autópálya vagy egy új lakópark. Csak azt feledjük el, hogy néhány hónappal azelőtt őzek, nyulak, rókák futkostak a zöldmezős beruházás helyén.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online