Összefogásból új ultrahang készülék

2017. március 29.
Témakör: Egészségügy | Település: Tormásliget, Szakony, Iklanberény
Összefogásból új ultrahang készülék

A két város, Csepreg és Bük, továbbá Tormásliget, Iklanberény, Szakony és Völcsej települések összefogásának köszönhetően egy modern, 21. századi kihívásoknak megfelelő ultrahang készülékkel gazdagodott Csepreg Város Egészségháza.

Az új készülék átadási ünnepségét március 23-án tartották a város egészségházában, ahol Haizler Ákosné vezette Csepregi Óvoda és Bölcsőde KIKI Süni, Katica, Pillangó, Maci és Nyuszi csoportjának táncos műsorával kezdődött az ünnepség, majd Klug Kata szavalata varázsolta ünnepibbé a pillanatot.
Györke Brigitta, az egészségház intézmény vezetője mondott köszönetet a támogatásért, majd Vlasich Krisztián Csepreg Város polgármestere fejezte ki köszönetét a partnertelepülések polgármestereinek, akik mintegy 3 millió forinttal járultak hozzá az új készülék megvásárlásához, melyhez a Csepreg Város a fennmaradó 4,7 millió forintot biztosította.
A 7,7 millió forintba került berendezés megvásárlásával egy 16 éve működő gépet sikerült most „nyugdíjba" küldeniük az összefogásban résztvevő településeknek.
Az új készülék átadó ünnepségen a beszállító cég képviselői: Kreicz Enikő és Gazsi Béla, a szolgáltatást végző orvosok: dr. Müller Veronika, dr. Farkas Péter és dr. Antal Dániel is megjelentek, akik örömmel nyugtázták, hogy az új készülékkel az ultrahangos vizsgálatok palettája bővül, a várakozási idő viszont rövidebb lesz, s hasonló szinten tudják vizsgálni a betegeket, majd mint a kórházakban. Az új gépet Horváth Edina Szakony község aljegyzője, dr. Németh Sándor Bük, Vlasich Krisztián Csepreg Város polgármestere, valamint Mester Árpád Tormásliget és Berényi Pál Iklanberény Község polgármesterei adták át.
Az átadó ünnepséget megtisztelte részvételével Czetin Tamás Tormásliget alpolgármestere és Horváth Gábor Csepreg Város Önkormányzat Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke is.
A most átadott új berendezés már munkába is állt, így a szolgáltatást az ellátási körzetben élő lakosság, ezt követően még magasabb színvonalon veheti majd igénybe. Jó hír, hogy azóta Zsira Község is jelezte, hogy ők is hozzájárulnának a beszerzés beszerzésének költségeihez.

 

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
2019. november 15. péntek • Albert, Lipót
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Még másfél hónapig ajánlhatja kedvenc háziorvosát! Ön is küldje be történetét!Száznál is több érvényes ajánlás érkezett eddig az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt meghirdetett” A nemzet háziorvosa „ pályázatra.
Jubiláló véradók ünnepe Sopronhorpácson A vér a gyógyítás számos területén nélkülözhetetlen. Nemcsak műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, transzfúzióra szoruló betegek kezeléséhez, hanem vérkészítményekhez is szükség van rá.
MEGHATÓ BÚCSÚ A FALU SZERETETT ORVOSÁTÓLMájus 28-án hétfőn délután Újkér és Egyházasfalu települések lakossága összegyűlt Újkér Község művelődési házában, hogy búcsút vegyen Dr. Tóth Kálmán háziorvostól, aki 42 évnyi szolgálat után Dr.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online