Novemberi gondolatok

2018. november 1. | Szerző: Bse, bserika
Témakör: Beharangozó | Település: Iklanberény, Mesterháza, Ólmod
Novemberi gondolatok

Ősz végéhez közeledvén csendbe burkolózik a természet, némaság borítja a tájat. Egyre rövidebbek, szürkébbek a nappalok, azonban gyertyák fényébe borulnak a sírkertek.

Elhunyt szeretteink sírjánál megállunk az emlékezés virágaival, koszorúival, gyertyát gyújtunk, és azokra gondolunk, akik nekünk sokat, mindent jelentettek, akiknek elvesztése megváltoztatta az életünket. Ők élnek tovább a szívünkben örökké. A szürke hétköznapokat igyekszünk megtölteni színes tartalommal, mozgalmassággal. A Márton napi hagyományos ünnepségek is kedves alkalmak a közösségek életében. A lampionos felvonulás, a jellegzetes menüsorú libavacsorák, hiedelmek és babonák sok településen élnek a mi vidékünkön is. Ebben a hónapban tudatosabban figyelünk az egészségünkre. Egészségügyi, oktatási és közművelődési intézmények szerveznek különféle prevenciós és egészséges életmódra buzdító programokat, hogy még tudatosabban, egészségesebben éljenek a gyerekek és a felnőttek. Kapunk megszívlelendő tanácsokat, járnak előttünk a jó példák. Fontos azonban, hogy ne csak ebben az egy hónapban vegyük komolyan a szűrővizsgálatokra szóló felhívást, táplálkozzunk tudatosan, hanem az évnek minden napján igyekezzünk megőrizni egészségünket. A hónap vége felé járva aztán izgatott készülődés veszi kezdetét, hiszen elérkezünk az év legszebb időszakához, az adventi várakozáshoz. Kívánom, hogy mindenkinek az életét színesítsék neki kedves programok, teljenek örömben, egészségben a novemberi napok!

„Szemünkben tükrözik tekintetük még,
És élnek ők tovább, szűz gondolatként."

 

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kiemelt cikkek a témában
2019. március 24. vasárnap • Gábor
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Ébresztő márciusHa közvélemény kutatást végeznénk a legkedvesebb hónap címért, március bizonyára nagyon előkelő helyezést érne el, mint tavaszhozó hónapunk. Jöttével indul újra az élet; - a természet és a szívek ébresztője.
BeköszöntőAlig hagytuk magunk mögött a karácsonyi készülődés izgalmát, a szeretet ünnepének meghittségét, az új évi fogadalmakat, máris lassan eltelik 2019 első hónapja.
Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy hamarosan elérkezünk az év végi hajtáshoz, melyet minden bizonnyal Önöknél is az év végi megpihenés és a visszatekintés követ.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online