,,Állt a bál” Sajtoskálon

2017. március 21.
Témakör: Bál | Település: Sajtoskál
,,Állt a bál” Sajtoskálon

Felcsendült a zene a sajtoskáli kultúrházban: farsangi mulatságra invitálta az arra járókat már délután.

Meg is telt a terem idősekkel és fiatalokkal, hiszen arról szól a falufarsang Sajtoskálon, hogy a telet közösen búcsúztatják. A jókedvvel érkező vendégek hangulatát fokozta az előadott vidám színdarab. Nem maradt üresen a jelenlevők gyomra: a faluházba érkezőket a sajtoskáli képviselő-testület tagjai látták vendégül pogácsával. A délutánból nem hiányozhatott a farsang egyik jellegzetessége, a farsangi fánk sem. De igazán a képviselő-testület tagjai által készített marhapörkölt finom illata csiklandozta a vendégek orrát, majd simogatta gyomrukat. A vegyes korosztályból álló társaság szép számmal összegyűlt, estére megtelt a kultúrház terme a falu lakóival. A táncos kedvű falubeliek mulatós nótákra ropták a táncot. A farsangi mulatságról a később érkezők sem tértek haza üres gyomorral, mert az esti órákban ismét felszolgálták az ünnepi marhapörköltet. Hajnalig „állt a bál" a sajtoskáli kultúrházban. Nemcsak a helyi fiatalok és idősebb lakosok, hanem a sajtoskáli gyerekek is búcsút vettek a téltől. A farsangi délutánon vidám műsorukkal mosolyt csaltak a vendégek arcára, kacagástól volt hangos a kultúrház terme. A „szerencse" is kedvezett a jó hangulatnak, hiszen a tombolán egy szelvény sem maradt kisorsolatlanul.

Megosztás:
Úton, út félen történnek érdekes, izgalmas, szokatlan események! Ha ilyet lát, tapasztal, és úgy gondolja,
hogy ezt megosztaná másokkal is küldjön e-mailt, fotót az mailre.
Kapcsolódó képek
2020. január 25. szombat • Pál
hirdetés
Olvasnivaló a témában
Bál a templomértA Völcseji Plébániai Tanácsadó Testület 2019. október 19-én hagyományteremtő céllal Egyházközségi Bált szervezett.
Asszonyfarsang A Dunántúlon elterjedt asszonyfarsang régen az asszonyok egyetlen olyan napja volt, amikor ház körüli teendőik és kötött életmódjuk kötelékeiből kiszabadultak, és lényegében férfiként mulathattak.
Répcevölgye Vadásztársaság báljaA Répcevölgye Vadásztársaság február 16-án tartotta a hagyományos bálját. elsőként Király Lajos elnök köszöntötte a vendégeket.
Csatlakozz hozzánk!
Répcevidék online